İbrahim Gökçek’in cenazesi için “Mezardan çıkarır yakarız” tehdidi savuranlar hakkında suç duyurusu

İbrahim Gökçek’in avukatları müvekkillerinin cenazesini yakacaklarını söyleyen bu grupla ilgili Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

İbrahim Gökçek’in cenazesi için “Mezardan çıkarır yakarız” tehdidi savuranlar hakkında suç duyurusu

Ölüm orucuna ara verdiği süreçte kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek’in avukatları, müvekkillerinin cenazesinin götürüldüğü Kayseri’de “Bu cenaze buraya gömülemez. Çıkarır yakarız” diyerek tehditler savuran kişiler hakkında Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Cumhuriyet’ten Seyhan Avşar’ın haberine göre, Gökçek’in avukatlarının verdiği dilekçede söz konusu grubun sokağa çıkma yasağına rağmen sokaklara dökülerek tehdit ve hakaretlerle müvekkillerinin hatırasına saldırdıkları aktarılarak, “Müvekkilimizin hatırasına yönelik saldırı sosyal medya hesapları ve bazı basın yayın organlarında paylaşılmıştır. Olayda kişiler suç işleyeceklerini beyan etmektedir. Ülke tarihinde Maraş’ta, Sivas’ta ve Çorum’da Alevi vatandaşlara yönelik ülkü ocakları tarafından işlenen katliamlar bu soruşturmanın yürütülmesinin gereği için delil niteliğindedir” denildi.

Olaya ilişkin videoların paylaşıldığı linklerin de verildiği dilekçede tehditler savuran kişiler hakkında, “kişinin hatırasına hakaret”, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme”, “kanunlara uymamaya tahrik” suçlarından soruşturmanın yürütülmesini istedi.