İbrahim Gökçek'in cenaze töreninde gözaltına alınanlar serbest bırakıldı

Gözaltına alınanlar serbest bırakıldı; ancak koronavirüs tedbirlerine uymadıkları gerekçesiyle biner lira para cezası kesilmesi de ihmal edilmedi.

İbrahim Gökçek'in cenaze töreninde gözaltına alınanlar serbest bırakıldı

İbrahim Gökçek’in naaşının Kayseri’ye uğurlanması öncesi Gazi Mahallesi’nde yapılmak istenen tören polis tarafından engellenmiş çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanlar serbest bırakıldı; ancak koronavirüs tedbirlerine uymadıkları gerekçesiyle biner lira para cezası kesilmesi de ihmal edilmedi.

Ölüm orucunu 323’üncü günde sonlandıran ve kaldırıldığı hastanede dün yaşamını yitiren Grup Yorum Üyesi İbrahim Gökçek’in naaşının memleketi Kayseri’ye gönderilmesi öncesinde Gazi Mahallesi’nde yapılmak istenen tören engellenmiş; cenaze törenine katılanlardan 27 kişi gözaltına alınmıştı.

Mahalle aralarında toplanıp cemevine girmek isteyenlere polis müdahale etti. Plastik mermi ve gaz bombaları atan polis, aralarında Grup Yorum üyeleri Eren Erdem ve Dilan Poyraz’ın da bulunduğu bazı kişileri gözaltına aldı.

Yapılan müdahalede gözaltına alınan 27 kişi, ifadelerinin alınmasından sonra serbest bırakıldı. Gözaltına alınan 27 kişiye fiziksel mesafeye uymadıkları gerekçesiyle biner lira idari para cezası kesildi.