İBB’nin ‘ikinci adam'ı yapılan ismi CHP yolsuzlukla suçlamış, istifaya çağırmıştı

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği'ne getirilen Can Akın Çağlar'ın Ziraat Bankası'nda genel müdür olduğu dönemde kredi yolsuzluğu yapıldığını iddia etmiş ve Çağlar'ı istifaya çağırmıştı.

İBB’nin ‘ikinci adam'ı yapılan ismi CHP yolsuzlukla suçlamış, istifaya çağırmıştı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliğine eski Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar getirildi. Çağlar sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, “Sayın İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu önderliğinde güzel ve kadim İstanbul’umuza en güzel hizmetleri yapmak adına yola çıktık. Her şeyin çok güzel olacağı inancıyla” ifadelerini kullandı.

Çağlar’ın İBB’nin “ikinci adamı” sayılan genel sekreterlik görevine getirilmesinin ardından kendisine yönelik CHP’nin daha önce gündeme getirdiği yolsuzluk iddiası ve istifa çağrısı hatırlandı.

CHP’nin ekonomi alanındaki kurmaylarından CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, 9 Ağustos 2012’de CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda bir basın toplantısı düzenlemiş ve dönemin Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar’a çok sert suçlamalar yöneltmişti.

Çağlar’a “kredi yolsuzluğu” suçlaması yapan Erdoğdu’nun düzenlediği basın toplantısına CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı da katılmıştı.

Erdoğdu, Ziraat Bankası Müdürü Can Akın Çağlar döneminde, tarımda hiçbir geçmişi olmayan, son çalıştığı işyeri ile alacak davası bulunan Dursun Akdağ adlı bir kişinin henüz kurmadığı 20’nin üzerindeki şirketin her biri için 7-7.5 milyon TL tutarında kredi aldığını iddia etmişti. Erdoğdu, BDDK üyeliğine atanan Çağlar’ı istifaya, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ı da göreve çağırmıştı.