IBAN eleştirilerine İletişim Başkanı Altun'dan tepki çeken yanıt: Millet affetmez

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, IBAN eleştirilerine tepki çeken bir yanıt vererek, "Ucuz hesaplar uğruna bu dayanışmaya taş koymaya çalışanları millet affetmez" dedi.

IBAN eleştirilerine İletişim Başkanı Altun'dan tepki çeken yanıt: Millet affetmez

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün yaptığı ‘ulusa sesleniş’ konuşmasında, koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında IBAN numarası vererek ‘yardım’ toplaması  ekonominin tıkırında gitmediğini, devletin ‘sosyal devlet’ vasfını yerine getirecek imkanı bulunmadığını ve mali olanaklarının kısıtlığı olduğunu gözler önüne sererek, çok sayıda yurttaşın tepkisine neden olmuştu.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun ise yurttaşların bu haklı tepkisine, tartışmalı bir yorumda bulundu. Altun’un sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, bu ‘bağış kampanyası’nı eleştirenleri ‘milletin affetmeyeceği’ni iddia ederek şunları kaydetti:

“Milli dayanışma, devletin halktan para istemesi değil, bütün dünyanın yaşamakta olduğu böyle bir badirede milletin her ferdiyle sınıf, ideoloji, siyaset ayırmadan birbirine destek olmasıdır. Ucuz hesaplar uğruna bu dayanışmaya taş koymaya çalışanları millet affetmez”