Hulusi Akar'dan Yunanistan'a tatbikat tepkisi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunanistan’ın Doğu Akdeniz’de düzenleyeceği tatbikata, “Gerginliği artıran bir faaliyet” ifadeleriyle tepki gösterdi.

Hulusi Akar'dan Yunanistan'a tatbikat tepkisi

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Hulusi Akar başkanlığında, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ile Bakan yardımcıları Yunus Emre Karaosmanoğlu, Alpaslan Kavaklıoğlu ve Muhsin Dere’nin katılımıyla video konferans toplantısı düzenlendi.

Toplantıda Libya’daki Savunma Güvenlik İşbirliği ve Eğitim Yardım Danışma Komutanlığı, Afganistan’daki Türk Görev Kuvveti Komutanı, NATO Karargahı’ndaki Türk Askeri Temsil Heyeti Başkanı, Kuzey Kıbrıs’taki Türk Barış Kuvvetleri Komutanı’nın yanı sıra ordu komutanları, Muharip Hava Kuvveti ile Donanma Komutanları, devam eden faaliyetler ve sahadaki son duruma ilişkin bilgi verdi.

”GERGİNLİĞİ ARTIRAN BİR FAALİYET”

Savunma ve güvenlik konuları kapsamında Doğu Akdeniz’deki gelişmeler ve terörle mücadele harekatlarının da ele alındığı toplantıda, Kovid-19 tedbirleri de gündeme geldi. Komutanlardan devam eden faaliyetlere ilişkin bilgi alan ve talimatlar veren Akar, “Doğu Akdeniz’deki gelişmelere ilişkin, “Deniz Kuvvetlerimiz Ege, Akdeniz ve Karadeniz’de faaliyetlerini yoğun bir şekilde sürdürüyor, ülkemizin, asil milletimizin hak, alaka ve menfaatlerini korumakta azimli ve kararlı ayrıca buna da muktedir şekilde görevlerini yerine getiriyorlar” ifadesini kullandı. Akar, “Faaliyetlerimizde haklıyız. Onun için de kararlı ve azimliyiz. Bize verilen görevi bugüne kadar en iyi şekilde yaptık, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Akar ayrıca Yunanistan’ın, “Oruç Reis araştırma gemisinin faaliyet alanı ile kısmen örtüşen bir bölgede saha ilan ederek tatbikat düzenleyeceği”ne yönelik açıklamasını, “iyi komşuluk ilişkileri ve denizcilik kurallarıyla bağdaşmayan, seyir emniyetini tehlikeye atan ve gerginliği artıran bir faaliyet” olarak değerlendirdi.