Hulusi Akar: Yüzde 100 yerli ve milli solunum cihazı ürettik

Bakan Akar, "Hedefimiz, haftada 500 adet mekanik solunum cihazı üretmek" diye konuştu.

Hulusi Akar: Yüzde 100 yerli ve milli solunum cihazı ürettik

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) tarafından “yüzde 100 yerli ve milli” imkanlar kullanılarak, mekanik solunum cihazı üretildiğini söyledi.

Akar “Bu bir prototip. Önümüzdeki günlerde arkadaşlarımız bunları geliştirecek. Sağlık Bakanlığındaki ilgili birimler ve diğer birimler tarafından bunların onaylanma süreci var. Bunu olabildiğince hızlandırmak suretiyle bunun seri üretimini gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

‘Sahra’ adı verilen mekanik solunum cihazını inceleyen Akar, MKEK Genel Müdürü Yasin Akdere’den cihaza ve çalışmalara ilişkin bilgi aldı.

İncelemelerin ardından yaptığı açıklamada Akar, Sahra’nın “dünyadaki benzerlerine oranla çok daha ucuza mal edildiğini” belirterek “Hedefimiz, haftada 500 adet mekanik solunum cihazı üretmek” diye konuştu.

Akar ayrıca “Maske, tulum, dezenfektan üretimi devam ediyor. Üretim kapasitemizi her geçen gün daha da artırıyoruz. Silahlı Kuvvetlerimizin, Sağlık Bakanlığı aracılığıyla da halkımızın ihtiyacını karşılamayı sürdürüyoruz. Diğer taraftan dost ve müttefik ülkelerin de ihtiyacını karşılamak için Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda gerekli tedbirleri almaya devam ediyoruz” diye konuştu.