'Hükümetin baro yapısını değiştirme planı FETÖ projesiydi'

'İyi Parti' Hukuk ve Seçim İşleri Başkanı Nuri Okutan, iktidarın baro yapılarını değiştirme hazırlığı için "Bu daha önce de ortaya atılmış bir FETÖ projesiydi" dedi.

'Hükümetin baro yapısını değiştirme planı FETÖ projesiydi'

Genel merkez binasında basın toplantısı düzenleyen Okutan, barolarda seçim sisteminin değiştirilmesi ve illerde “çoklu baro” kurulması yönündeki çalışmaların hukuk devleti ve adaletin sacayaklarından biri olan baroların bağımsızlığına zarar vereceğini söyledi.

“Bu meslek kuruluşlarını etkisiz yahut işlevsiz hale getirecek, parçalayacak ve hatta yok edecek bu düzenlemeler Cumhuriyetin kuruluş felsefesine aykırıdır” diye konuştu.

Baroların, demokratik hukuk devletinin, hukukun üstünlüğünün, adil yargılanma ve savunma hakkının “yegâne ve vazgeçilmez unsurları” olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

“Ülkemizde barolar, kanunların kendilerine verdikleri yetkiye dayanarak; işkenceyle, insan hakları ihlalleriyle, çocuk istismarıyla, maalesef çağdaş ve günümüze uygun bir düzenlemesi bulunmayan hayvan hakları ihlalleriyle, kadına şiddetle ve bunun gibi hükümetin hiçe saydığı birçok hukuka aykırılıkla mücadele etmektedir.Hükümetin baro yapısını değiştirme planı bizlere, baroların bu mücadelesinden rahatsız olduklarını düşündürüyor. Hatırlatmak isterim ki, bu husus daha önce de ortaya atılmış bir FETÖ projesiydi. O zaman belirli değişikliklere göz yumarak ülkemizde vahim hadiseler yaşanmasına sebep olanları uyarıyoruz. İyi parti olarak, bu değişikliklerin tam da karşısındayız!

Baroların yapısında yapılacak değişikliğin yalnızca avukatları değil, bütün vatandaşlarımızı ilgilendirdiği hususunu kamuoyuna hatırlatıyor; son yıllarda neredeyse tamamen ortadan kaldırılan ‘bağımsız ve tarafsız yargı erkinin’ son ayağı olan baroların, bu şekilde bir değişiklikle tek adam sistemine uyarlanmaya çalışılmasına karşı sonuna kadar itiraz ediyoruz.”