Hukuk örgütleri tek ses: Genel Kurulumuza sahip çıkıyoruz

Yarın 11.00'de Haliç Kongre Merkezi önüne çağrı yapan hukuk örgütleri, genel kurul koşulları sağlanmazsa 14:00’da İstanbul Barosu önünde olacaklarını açıkladılar.

Hukuk örgütleri tek ses: Genel Kurulumuza sahip çıkıyoruz

Hukuk örgütleri genelge ile ertelenen baroların genel kurullarına sahip çıkma çağrısı yaptı.

İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelge ile etkinlik ve eylemler yasaklanmıştı. Bu kapsamda baroların gerçekleştireceği genel kurullar da iptal edilmek istenilmişti.

Hukuk örgütleri ise ertelenmek istenen genel kurula sahip çıkma çağrısı yaptı. Avukatlık Kanunu’nun Ekim ayının ilk haftası baro genel kurullarının yapılmasını zorunlu kıldığı ve genelgenin bunu değiştirme hükmü olmadığını hatırlatan avukatlar 10 Ekim günü saat 11:00’da Haliç Kültür Merkezi önüne çağrı yaptı.

Haliç Kongre Merkezi önüne çağrı yapan hukuk örgütleri, genel kurul koşulları sağlanmazsa 14:00’te İstanbul Barosu önünde olacaklarını ifade ettiler.

Keyfi engellemeye dikkat çekilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“47 bin üyesi bulunan İstanbul Barosu’nun mevcut yönetimi bugüne kadar çağrılarımıza olumlu yanıt vermemiş, genel kurul için yasal görevlerini yerine getireceğine dair bir açıklama yapmamıştır. Bizler aşağıda imzası olan hukuk kurumları ve baro seçim grupları olarak genel kurulumuza sahip çıkıyoruz, yaşanan bu hukuksuzluğu tespit edip avukatlar olarak cübbelerimizle tarihe not düşeceğiz.”

İmzacı olan hukuk örgütleri ise şöyle:

Avukat Hakları Grubu, Avukat Hareketi, Avukatlar Sendikası, Çağdaş Avukatlar Grubu, Çağdaş Hukukçular Derneği İstanbul Şubesi, Demokrasi için Hukukçular, Hukuk Hareketi Platformu, Hukukta Sol Tavır Derneği, Kartal Hukukçular Derneği, Katılımcı Avukatlar, Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu Yükseliş Hareketi, Özgürlükçü Demokrat Avukatlar, Özgürlük için Hukukçular Derneği İstanbul Şubesi.