Huawei: Trump'ın kararından olumsuz etkilenmemiz kaçınılmaz

Huawei, küresel çip tedariğine erişimini engellemeye yönelik Trump yönetiminin son kararından olumsuz etkilenmesinin kaçınılmaz olduğunu, ama tez zamanda buna da çözüm bulacağını duyurdu.

Huawei: Trump'ın kararından olumsuz etkilenmemiz kaçınılmaz

Trump yönetiminin ABD yazılım ve teknolojisinin kullanılması sonucu üretilen yarı iletken çipleri almasını engellemeye yönelik kararına Huawei’den açıklama geldi.

Teknoloji sanayi analistleriyle toplantı düzenleyen CEO Guo Ping, kararı ‘keyfi ve kötücül’ diye niteledi, yarı iletkenlere erişimlerinin engellenmesinin ‘şirketi olumsuz etkilemesinin kaçınılmaz olduğunu’ belirtti.

‘ABD’nin geçen yıldan beri çıkarageldiği sorunların daha sağlam ve dayanıklı hale gelmelerine yaradığını ve yeni soruna da tez zamanda çözüm bulacaklarından emin olduklarını’ dile getiren Guo, Washington’ın kurallarına uyacaklarını ve baskıyı göğüslemek için araştırma-geliştirme ve yeni icat çalışmalarına daha da ağırlık vereceklerini belirtti.

Son kısıtlamaların yaratacağı etkiyi anlamak ve ölçmek için Huawei’nin biraz zamana ihtiyacı olacağını sözlerine ekledi.