HSK, Ahmet Şık'ın iddialarına ilişkin açıklama yaptı

İstanbul milletvekili Ahmet Şık'ın üst düzey bir yargı mensubu hakkındaki rüşvet, yolsuzluk ve eşine yönelik şiddet iddialarına ilişkin Hakimler ve Savcılar Kurulu'ndan açıklama yapıldı.

HSK, Ahmet Şık'ın iddialarına ilişkin açıklama yaptı

İstanbul milletvekili Ahmet Şık, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada üst düzey bir yargı mensubu hakkındaki rüşvet ve yolsuzluk iddiaları ile eşine şiddet uyguladığı iddiasına yer vermişti. Hakim ve Savcılar Kurulu (HSK), taraflarına konuya ilişkin şikayet dilekçesi iletilmediğini açıkladı.

HSK tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bugün sosyal medyada; üst düzey bir yargı mensubu hakkında bir takım iddialar içeren şikayet dilekçesinin kurulumuza iletildiği belirtilmiş ise de; bahsedilen iddiaları içeren bir şikayet dilekçesinin kurulumuza başsavcılıklar aracılığı ile veya başka bir yolla gönderilmediği, kurulumuz sekretaryasında bu içerikte bir dilekçenin bulunmadığı hususu kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

İstanbul milletvekili Ahmet Şık, sosyal medya hesabından şu açıklamada bulunmuştu:

“Bir varmış bir yokmuş, ülkenin birinde ismi çok bilinen üst düzey bir yargı mensubu varmış. Ününün nedeni mesleki bilgisinden değil, siyasal iktidarın kullanışlı tetikçiliğini üstlenip hukukun celladı olmasından gelirmiş. Daha da yükseleceğini hayal ederken siyasal iktidar içinde işler karışmış ve ‘terfi ettirilerek’ koltuğundan olmuş. Buna rağmen daha da yükseleceğini umarken birkaç gündür başı daha çok belaya girmiş. Özel hayatıyla ilgili sırrını öğrenen eşi ile kavga çıkınca, dişini kırana dek dövdüğü karısı darp raporu alıp kendisini şikayet etmiş. Eşinin görevi nedeniyle şikayet başvurusu işleme alınmak istenmemişse de olayın büyümesinin yaratacağı endişe ile şikayet işleme konulmuş. Bir başsavcı vekili aracılığıyla yapılan şikayet yargı mensuplarını soruşturan Kurul’un ilgili dairesine gönderilmiş. Söz konusu şikayet sadece darpla ilgili olmakla kalmayıp yargı mensubunun mal varlığındaki artışı sağlayan yolsuzluk/rüşvet iddialarını da içermekteymiş. Yakın geçmişte sahip olduğu makamdaki kullanışlılığı ve iktidar tetikçiliğinden kaynaklanan ilişkileri nedeniyle olay şimdilik gizli tutulmaktaymış. Ama dedikoduların yayılma hızı nedeniyle örtbas edilebilecek miymiş yakında herkes görecekmiş.”

AHMET ŞIK’TAN HSK’YE CEVAP

HSK’nin açıklamasının ardından sosyal medyada bir paylaşımda daha bulunan Şık, “Ülke yok, isim yok ama öyle bir telaş ki Cuma gecesi HSK’ye açıklama yapmak mecburiyeti doğuyor. Şikayet dilekçesi yok demiyorlar. “Bizde şikayet dilekçesi yok” diyorlar.” ifadelerine yer verdi.