Hrant Dink Vakfı'na tehdide ikinci tutuklama

Hrant Dink Vakfı'na e-posta ile tehdit mesajı gönderdiği iddiasıyla bir kişinin tutuklanmasının ardından, bir başka tehdit mesajı gönderdiği iddiasıyla gözaltına alınan ve emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Ersin Başkan tutuklandı.

Hrant Dink Vakfı'na tehdide ikinci tutuklama

13 yıl önce öldürülen gazeteci Hrant Dink’in anısına kurulan Hrant Dink Vakfı’nın yöneticilerine e-posta göndererek tehdit ettiği iddia edilen şüpheli Ersin Başkan isimli kişi, önceki gün gözaltına alınmıştı.

Bir dönem Amerika’da yaşadığı ve çok sayıda suç kaydı olduğu ortaya çıkan Ersin Başkan, dün tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

Savcılığın tutuklamaya ilişkin sevk yazısında, şüpheli Ersin Başkan’ın e-posta adresinden, Hrant Dink Vakfı’nın e-posta adresine 30 Mayıs tarihinde gönderim yaparak tehdit ettiği, soruşturmanın re’sen başlatıldığı, şüphelinin yapılan araştırma sonucunda kimliğinin ortaya çıktığı belirtilerek “Zincirleme şekilde kişinin kendisini tanınmayacak bir hale koyması suretiyle imzasız mektupla veya özel işaretlerle tehdit” ve “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlarını işlediği, iki suçun da ayrı soruşturma olarak yürütüldüğü ifade edildi.

Her iki suçtan da tutuklanması istenen Ersin Başkan, Nöbetçi İstanbul 8.Sulh Ceza Hakimliği’nin verdiği kararla tutuklanarak cezaevine konuldu.