Hizbullah'tan Davutoğlu'na 'davet'

Şeriatçı Hüda-Par'ın Genel Başkanı Sağlam, Davutoğlu'nu Ankara'da parti genel merkezinde ziyaret etti.

Hizbullah'tan Davutoğlu'na 'davet'

Hizbullah’a yakınlığıyla bilinen şeriatçı Hüda-Par’ın Genel Başkanı İshak Sağlam, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nu Ankara’da parti genel merkezinde ziyaret etti. Ziyaretin ardından Sağlam ve Davutoğlu, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Sağlam’a ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Davutoğlu, görüşmede 3 konu üzerinden mutabık kaldıklarını söyledi.

Davutoğlu, “Birincisi; şiddeti teşvik etmeyen şiddete prim vermeyen ve siyaseti meşru zeminde yapan herkesle görüşebilmeli. İkincisi; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının bütün dil, din, mezhep, etnik özellikleri, örf ve adetlerine herkesin saygı duyması ve bu temelde hiçbir ayrımcılığa, dışlayıcılığa zemin verilmemesi. Üçüncüsü; önümüzdeki kritik aşamalarda Türkiye’nin külli toplam menfaatinin, tek tek grup, etnik mezhebi gruplar ve çıkar gruplarının ötesinde önem taşıdığı” dedi.

Ardından konuşan İshak Sağlam ise kuruluşlarından dolayı Davutoğlu’nu tebrik etmek ve çalışmalarında başarılar dilemek için ziyarette bulunduklarını söyledi.

”BİZİM GİBİ PARTİLER BİRBİRİNE DÜŞMAN OLAMAZLAR”

Sağlam, “Siyaset anlayışıyla ilgili bizim yıllardır dile getirdiğimizi bir husus var. Maalesef Türkiye’de siyasi partiler birbirleriyle düşmanmış gibi, birbirlerine rakipmiş gibi bir anlayışla siyaset dilini oluşturmaktadırlar. Bu dilin değişmesi lazım. Siyasi partiler, programlarında dile getirdiği gibi ülkeyi yönetme, ülkeye hizmet etmek için kurulmuş olan partilerdir. O nedenle bu partiler düşman olamazlar. Birbirlerine rakip de olamazlar. Sandık ortaya konduğunda evet yarışacağız, rekabet edeceğiz, muhalefet edeceğiz, birbirimizin eksikliklerini, yanlışlarını dile getireceğiz ama sandık ortadan kalktıktan sonra. Madem bu millete hizmet için bu yola düştük, o zaman rekabet etmeyeceğiz, yarışmayacağız, kavga etmeyeceğiz; biz yardımlaşacağız” dedi.

Sağlam sözlerine şu şekilde devam etti:

“Dünya küresel güçler tarafından yeniden dizayn ediliyor. Biz içeride kendi sorunlarımızı çözemezsek, kendimiz bir araya gelip çözme yoluna, hal yoluna koyamazsak birileri gelir istedikleri şekilde  burayı karıştırır ve kaos ortamı oluşturur. Bunun giderilmesinin yolu siyasi partilerin bir araya gelip ülkeye hizmet etmek için dayanışma içerisinde olmalı, görüşmeleri, konuşmaları, ortak bir sonuca varmalı.

Eğer farklı düşünmüyorsak mutlaka aynı partide birleşirdik. Farklı partiler kurulduğuna göre demek ki ülkeyi huzura kavuşturacak, ülkeye hizmet etmek anlamında farklı düşüncelerimiz de vardır ve olmalıdır. Tek sesliliğin ülke içerisinde olması doğru bir şey değil. Doğru çözümler ortaya konma açısından farklı seslerin farklı düşüncelerin mutlaka dile getirilmesi lazım. Bu anlamda biz de bütün siyasi partilerin düşmanlık üzerine değil, rekabet üzerine değil dayanışma şekliyle bir araya gelmeleri ve ülke sorunlarını rahatlıkla tartışabilmeleri gerektiğini düşünüyoruz. Bu vesileyle kuruluşlarını tebrik ediyorum. Ülkemize, milletimize ve ümmeti İslam’a hayırlar getirmesini temenni ediyorum.”

Davutoğlu, şeriatçı Hüda-Par’ın düzenlediği Selahaddin-i Eyyubi Sempozyumuna konuşmacı olarak katıldığını hatırlatması ve sempozyumun tekrar hayırla vesile olmasın belirtmesi üzerine Sağlam, “Sempozyumda Selahaddin’le ilgili bir enstitü olmadığını ve bunun bir eksiklik olduğunu oraya katılan ilim adamları dile getirdiler. Biz de dile getirdik. İnşallah dünyanın ilk Selahaddin-i Eyyubi Enstitüsünü Diyarbakır’da kurmaya karar verdik. Ve akademisyen kimliğinizle de sizin oraya katkılarınız bekliyoruz inşallah” ifadelerini kullandı.

Davutoğlu da bunun üzerine, Selahaddin Eyyubi’nin tarihte örnek aldığı en büyük şahsiyetlerden biri olduğunu belirterek, “İlmiyle, ahlakıyla zor dönemlerden Haçlılardan Moğollara geçiş dönemi arasında Ortadoğu bölgesinin birliğini sağlamış büyük bir lider. İnşallah hakkıyla anlaşılır” karşılığını verdi.