Hitit Üniversitesi müftülükten Viking Uzmanı transfer etti

Çorum'daki Hitit Üniversitesi'nin ilanla aradığı Viking uzmanı tarifine uyan bir kişi olduğu anlaşıldı.

Hitit Üniversitesi müftülükten Viking Uzmanı transfer etti

Hitit Üniversitesi’nin Viking uzmanı öğretim üyesi kadrosu ilanında tarif edilen özelliklere uygun Türkiye’de sadece bir kişi olduğu anlaşıldı.

Üniversite, Resmi Gazete’ye verdiği ilanında, Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Orta çağ Tarihi Ana bilim Dalı Doktor Öğretim Üyesi kadrosuna başvuracak adaylar için “Orta çağ tarihi bilim dalında doktora ve Vikinglerin Hristiyanlık öncesi yaşamı ile ilgili çalışmalar yapmış olmak” şartı koymuştu. Bu haberin medyada yer almasından sonra üniversitenin Ortaçağ Tarihi Ana Bilim Dalı’na alınacak öğretim üyesinin kim olduğu merak edilmişti.

ÜÇ VİKİNG UZMANI VAR

Bu haber üzerine sosyal medyada bu kişinin bir mütfülükte görevli olduğuna ilişkin paylaşımlar yapıldı. Yüksek Öğretim Kurumu Tez Merkezi’nde yer alan bilgilere göre bu konuda Türkiye’de uzmanlığı olan sadece üç kişi bulunuyor. Ancak ilanda işe alınacak akademisyenin ‘doktora’ yapmış olma şartı bulunuyor. YÖK Tez Merkezi’ndeki bilgilere göre bunlar arasında doktorasını ‘Orta Çağ Avrupa’sında Dini Kültürel ve Sosyo Ekonomik Yönleriyle Vikingler’ adlı tezle yapan bir kişi bulunuyor.