Hindistan'dan Türkiye'ye tepki: Büyükelçi Dışişleri'ne çağrıldı

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 'Keşmir' çıkışı sonrası, Türkiye'nin Yeni Delhi Büyükelçisi Hindistan Dışişleri'ne çağrıldı

Hindistan'dan Türkiye'ye tepki: Büyükelçi Dışişleri'ne çağrıldı

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz hafta Pakistan ziyaretinde Keşmir’le ilgili açıklamalarına tepki gösteren Hindistan’dan yeni bir adım geldi.

Türkiye’nin Hindistan Büyükelçisi’nin, Erdoğan’ın sözleri nedeniyle Hindistan Dışişleri’ne çağrıldığı belirtildi.

Pakistan’a gerçekleştirdiği ziyaret sırasında açıklamalarda bulunan Erdoğan, “Pakistan halkının, Kurtuluş Savaşımız sırasında ekmeğinden artırarak gönderdiği yardımları hiçbir zaman unutmadık ve unutmayacağız. İşte şimdi de bizim için Keşmir odur, o olacaktır. Dün Çanakkale, bugün Keşmir, hiçbir farkı yok.” demişti.

Hindistan Dışişleri Bakanlığı da Erdoğan’ın sözleri hakkında “Hindistan, kendisinin ayrılmaz ve devredilemez bir parçası olan Cammu Keşmir’e yapılan tüm atıfları reddediyor. Türkiye yönetimini Hindistan’ın içişlerine müdahale etmemeye, ayrıca Pakistan’dan Hindistan’a ve bölgeye yönelen ciddi terör tehdidi de dahil olmak üzere, gerçeklerle ilgili doğru bir anlayış geliştirmeye çağırıyoruz” açıklaması yapmıştı.