'Hilafet' çağrıları sonrası AKP'den açıklama

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, "hilafet" çağrılarına gönderme yaparak "ortaya çıkan sağlıksız tartışma ve kamplaşma, Türkiye’nin gündemi değildir" dedi, "Türkiye Cumhuriyeti'nin demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk devleti olduğunu" hatırlattı.

'Hilafet' çağrıları sonrası AKP'den açıklama

Ayasofya’nın camiye çevrilmesinin ardından gericilerin “hilafet” çağrılarında seslerini yükseltmesi ve dün itibariyle kampanyaya çevirmesi sonrası bugün AKP’den bir açıklama geldi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan AKP Sözcüsü Ömer Çelik, “Dünden beri sosyal medyada siyasal rejimimizle ilgili ortaya çıkan sağlıksız tartışma ve kamplaşma, Türkiye’nin gündemi değildir.” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk devleti olduğunu “hatırlatan” Çelik, sık sık “Cumhuriyetimiz” vurgusu yaptığı açıklamasında Atatürk’ü de anarak şu ifadeleri kullandı:

“Kurtuluş Savaşı’mızın başkomutanı, devletimizin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İstiklal Savaşı kahramanlarını rahmetle ve saygıyla yad ediyoruz. Tarihten bugüne kesintisiz bir halka olarak devam eden mücadele azmimizi daha da kuvvetli kılıyoruz.

Cumhuriyetimiz, milletimizin asırlara dayanan büyük devlet geleneğinin birikimi ve billurlaşmış halidir. Mensubu olmakla şeref duyduğumuz milletimiz, insanlık ailesinin seçkin ve saygın mensubudur. Buna layık olmak hepimizin borcu ve kaderidir.

Cumhuriyetimiz ilelebet payidar kalacaktır.
Cumhurbaşkanımızın dirayetli yönetimiyle milletimizin özlemlerine sağlam adımlarla ulaşacağız.
Duamız milletimizledir.
Gayretimiz biricik ülkemiz içindir.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti…”