Hiç vaka görülmeyen ilçeden 'gelmeyin' mesajı

Yeni tip koronavirüs vakasına henüz rastlanmayan Antalya'nın Kaş ilçesinde bu durumun devamı için sıkı tedbir uygulanıyor.

Hiç vaka görülmeyen ilçeden 'gelmeyin' mesajı

Antalya’nın 19 ilçesi içinde koronavirüs vakasının görülmediği tek yer olduğu belirtilen Kaş’ta durumun korunması için ek önlemler alınıyor.

İçişleri Bakanlığının “Şehir Giriş/Çıkış Tedbirleri ve Yaş Sınırlaması” konulu genelgesi çerçevesinde Antalya İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun aldığı kararlar gereği Kaş’ta jandarma, emniyet ve sağlık ekipleri, ilçeye giriş ve çıkış yapan araçları çok sıkı bir şekilde denetliyor. İlçenin Akçagerme ve Çomucak mevkisinde yol kontrol devriyesi yapan ekipler, şehre giriş ve çıkış yapan araçları durdurarak, sürücü ve yolcuları kontrol ediyor. Araçta sosyal mesafe ve maske kullanımını da kontrol eden görevliler, araçta bulunan herkesin ateşini ölçtükten sonra geçişlerine izin veriyor.

Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, “Kaş’a herkes gelebilir ama şu süreçte herkes evinde kalsın. Bu süreci birlikte atlattıktan sonra gelmelerini tavsiye ediyoruz” dedi.