Hiç temasta bulunmadan 71 kişiye virüs bulaştırdı

Yapılan araştırmaya göre virüs havada uzun süre asılı kaldı ve asansörden yayıldığı da ortaya çıktı.

Hiç temasta bulunmadan 71 kişiye virüs bulaştırdı

ABD seyahatinden dönen bir Çinli yurttaın hiç temasta bulmadan tam 71 kişiye koronavirüs bulaştırdığı iddia edildi. Yapılan araştırmaya göre virüs havada uzun süre asılı kaldı ve asansörden yayıldığı da ortaya çıktı.

Çin’deki araştırmacılar, semptom göstermeyen bir koronavirüs taşıyıcısının bir asansöre binmesi sonucu 71 kişiye virüs bulaştığını düşünüyor. 19 Mart’ta, virüs taşıyıcısı Çinlinin, hastalığı önce komşusuna bulaştırdığı iddia edildi. Öte yandan taşıyıcının, yüz yüze hiç görüşmediği komşusuna virüsü, apartmandaki aynı asansörü kullanarak bulaştırdığı ifade edildi. Araştırmaya göre virüs havada uzun süre asılı kaldı ve asansörden yayıldı.

BBC’nin aktardığına göre, taşıyıcı kadın evine giderken kullandığı asansöre tek başına bindi. Ondan bir süre sonra da alt komşusu aynı asansör kullandı. Alt komşuyu evinde ziyaret eden annesi ve erkek arkadaşı 29 Mart’ta bir partiye katıldı. 2 Nisan’da, o partiye katılmış biri felç geçirerek hastaneye kaldırıldı. Geriye dönük incelemede baba ve iki çocuğunun ilk hastanede 28, ikinci hastanede de 20 kişiye virüs bulaştırdığı anlaşıldı.