"Her akşam TRT spikeri gibi çıkıp konuşan bir sağlık bakanımız var”

Genel Sağlık-İş Genel Başkanı Zekiye Bacaksız "İnsanlarımızı koronavirüsün insafına terk etmiş bir şekilde her akşam TRT spikeri gibi çıkıp konuşan bir sağlık bakanımız var" değerlendirmesinde bulundu.

Genel Sağlık-İş Genel Başkanı Zekiye Bacaksız Manifesto TV’de yayınlanan Kadın ve Ülke programında pandemi sürecine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Bacaksız, pandemi sürecinde kadın emeği ve sağlık çalışanlarının konuşulduğu programda iktidarın salgını nasıl yönettiğine ilişkin şunları kaydetti:

“Ben yaptım oldu, dayatmasıyla, anlayışıyla bir ülke yönetiliyor. Hepimiz de payımıza düşen mağduriyetleri alıyoruz, yaşıyoruz. Tabi ki sağlık kaybında telafisi imkansız zararlarla toplumu yüz yüze bırakıyor. Ne yazık ki belki bilimsel ve sağlıklı bir organizasyon yapılmış olsaydı, bilimsel veriler açık edilseydi, buna göre tedbirler alınsaydı, bu kadar can kaybı olmayabilirdi. Bu kadar insanımız enfekte olup hasta olmayabilirdi. Koruyucu sağlık hizmetleri öncelenseydi, epidemiyoloji bilimi rehber alınsaydı bugün bambaşka bir şey konuşuyor olurduk. Hem ekonomimiz açısından, hem insanlarımızın yaşam hakkı açısından bu salgın yönetimi, ‘yönetmeme’ noktasında, insanlarımızı koronavirüsün insafına terk etmiş bir şekilde her akşam TRT spikeri gibi çıkıp konuşan bir sağlık bakanımız var.”