Hepsi yalanmış: AKP'li başkan 'Burası müslüman ülke, kimse geçinemediği için ahiretini karartmaz' dedi

AKP'li meclis üyesi ve ilçe kadın kolları başkanı, "geçim sıkıntısı" nedeniyle intiharların doğru olmadığını savundu, "Kimse ahiretini karartmaz" dedi.

Hepsi yalanmış: AKP'li başkan 'Burası müslüman ülke, kimse geçinemediği için ahiretini karartmaz' dedi

İşsizlik ve yoksulluğun derinleştiği Türkiye’de emekçilerin yaşam şartları her geçen gün daha da zorlaşıyor. Bunalıma giren yurttaşların kimi intihar ederken AKP’den ise tabloyu akıl almaz yorumlarla reddeden çıkışlar geliyor.

AKP Gölcük İlçe Kadın Kolları Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Saime Yelken işte bu durumun son örneği oldu.

Van Erciş’e bağlı Kışla Mahallesinde yaşayan 24 yaşındaki Geylani Kamer’in geçinemediği için evinde intihar ettiğine dair bir sosyal medya paylaşımına yanıt veren Yelken, “Burası müslüman ülke 24 yaşındaki genç geçinemediği için ahiretini karartmaz. Eskiler aç susuz ömür geçirmiş kimse intihar etmemiş.” ifadelerini kullandı.

Paylaşımında bir de ilgili sosyal medya hesabına uyarıda bulunan Yelken, “Çalışarak ne zorlukları aşan insanlar var, “Geçim sıkıntısı” diye başlık atmak, örnek teşkil edebilir dikkatli olmak lâzım.” dedi.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz hafta da AKP Ağrı Belediye Meclisi Üyesi Selma Gökçen, kendini ateşe veren Adem Yarıcı’nın ardından “Böyle ucuz siyasi manevraları millet yemez” demişti.