"Hendek’teki patlama sınıf savaşında işçilerin üzerine atılan bombadır!"

"Yaşamak için çalışmak, çalışırken ölmek durumunda kalan işçi sınıfı bu makus talihini sermayeye karşı mücadelesini yükselterek yenecektir!"

Sakarya Hendek’te dün havai fişek fabrikasında patlama meydana gelmişti. Patlama sırasında fabrikada 189 işçinin çalışıyordu, 4 işçi yaşamını yitirdi, 1’i ağır 114 işçi de yaralandı. Hala enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken, 3 işçinin arama çalışmaları da devam ediyor.

Türkiye Komünist Hareketi (TKH), patlama ile yayımladığı açıklamada patlamayı “sınıf savaşında işçilerin üzerine atılan bomba” olarak niteledi.

MÜSİAD’lı patronların “dayanışma”larını da hedef alan açıklamada “Hendekte yaşanan patlama bir kaza değil, katliamdır.” ifadelerine yer verildi.

TKH’den yapılan açıklama şöyle:

“Hendek’teki patlama sınıf savaşında işçilerin üzerine atılan bombadır!

Sakarya Hendek’te 4 işçinin yaşamını yitirdiği, 3 işçiye henüz ulaşılamadığı ve 1’i ağır 114 işçinin yaralandığı bir havai fişek fabrikasındaki patlama ülkemizdeki sınıf savaşımını bir kez daha ortaya koymaktadır.

Yaşanan basit bir iş kazası değildir. İşçilerin yaşamak için ölmek zorunda kaldığı bir katliamdır.

Patlama, Sakarya ve çevresinde de duyulmuş ve hissedilmiştir. Sanki savaşta atılan bir bomba gibi fabrikada işçilerin üzerinde bu bomba patlamıştır. Bugün Sakarya Hendek’te yaşanan patlama, askeri bir savaşta değil ama sınıf savaşında işçilerin üzerine atılan bombadan farksızdır!

Tam bu yüzden yüzlerce işçinin çalıştığı bir fabrikada yaşanan katliam, ülkemizdeki sınıf savaşının açık fotoğrafıdır. Bu savaşta emekçiler ölmektedir!

Daha önce de aynı patrona ait ve aynı şirketin bünyesinde bulunan fabrikalarda benzer 6 patlama yaşandığı, onlarca işçinin yaralandığı ve 6 işçinin yaşamını yitirdiği biliniyor. Bütün bunlara rağmen ‘Coşkunlar’ ismiyle faaliyet gösteren MÜSİAD patronuna verilen izinler sorgulanmak zorundadır. Daha önce yaşanan olaylar ortadayken bu kez Hendek fabrikasında yaşanan patlama iş güvenliği ve işçi sağlığı açısından önlemlerin bir kez daha alınmadığını yeterince göstermektedir.

“İşçilerin ödü koptu” diye açıklama yapan MÜSİAD yöneticisi, Coşkunlar fabrikasının patronu dalga mı geçiyor?

Katliamda 4 işçi ölmüş, 3 işçi ise henüz bulunamamışken MÜSİAD’ın Coşkunlar fabrikası patronuna destek yemeği düzenlemesi patronların sınıf karakterini açığa çıkarmaktadır.

Hendekte yaşanan patlama bir kaza değil, katliamdır.

Hendekte yaşanan patlama, ülkemizde işçilerin yaşamını yitirdiği sınıf savaşımının acı bir karesidir!

Yaşamak için çalışmak, çalışırken ölmek durumunda kalan işçi sınıfı bu makus talihini sermayeye karşı mücadelesini yükselterek yenecektir!

Sermayeye karşı mücadele aynı zamanda sermaye partilerine karşı da mücadeledir!”