"Helikopterden atıldığı" söylenen Servet Turgut hayatını kaybetti

Osman Şiban’la birlikte helikopterden atıldıkları iddia edilen 7 çocuk babası Servet Turgut, yoğun bakım servisinde yaşamını yitirdi.

Van Çatak’ta Osman Şiban’la birlikte gözaltına alınan ve “helikopterden atıldıkları” hastane raporuna yansıyan Servet Turgut’un yaşam mücadelesi sona erdi.

Van’ın Çatak ilçesinde operasyona çıkan askerlerce 11 Eylül’de gözaltına alındıktan iki gün sonra Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yoğun bakım ünitesinde tedavi altında oldukları ortaya çıkan ve “helikopterden atıldıkları” hastane raporuna yansıyan 55 yaşındaki Servet Turgut, hayatını kaybetti.

Van Valiliği’nin 21 Eylül’de yaptığı açıklamada, Turgut’un “dur” ihtarına uymayarak kaçmaya çalıştığı esnada kayalık alanda düştüğü ve bundan kaynaklı yaralandığı ileri sürülmüştü.

Olay günü köyde bulunan Osman Şiban’ın kardeşi Cengiz Şiban ise Servet Turgut’un tarlasında saman topladığı sırada askerler tarafından, ağabeyinin de birlikte çay içtikleri sırada gözaltına alındığını dile getirmişti.

Valilik açıklamasının gerçeği yansıtmadığını belirten Şiban, iki yurttaşın da helikoptere bindirilene dek sağlıklarının yerinde olduğunu söylemişti.

Turgut’un yoğun bakımda çekilen fotoğrafında, solunum cihazına bağlı olduğu, yüzünün kan ve morluklar içinde olduğu görülüyordu.

Turgut’la birlikte gözaltına alınan 55 yaşındaki Osman Şiban ise ailesi tarafından Mersin’e götürülmüştü. Maruz bırakıldığı ağır işkenceden kaynaklı hafız kaybı yaşayan Şiban’ın tedavisi evinde sürdürülüyor.

Şiban, gözaltına alındıkları güne dair herhangi bir şey hatırlamadığını belirterek, “Daha tam olarak kendime gelemedim. Bedenim ağrıyor. Bir saat kalkıyorum, bir saat düşüyorum. İyi değilim. O güne dair herhangi bir şey aklıma gelmiyor” demişti.

HAYATINI KAYBETTİ

Gözaltına alındıktan sonra Osman Şiban’la birlikte helikopterden atıldığı iddia edilen ve 20 gündür yoğun bakım servisinde yaşam mücadelesi veren Servet Turgut hayatını kaybetti.

Mezopotamya Ajansı‘nın haberine göre; Van’ın Çatak ilçesinde “Yıldırım-10 Norduz” operasyonuna çıkan askerler tarafından Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Çığlıca köyünün Yoğurtlu mezrasında 11 Eylül’de gözaltına alındıktan 2 gün sonra Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yoğun bakım ünitesinde tedavi altında oldukları ortaya çıkan ve Osman Şiban’la birlikte helikopterden atıldıkları iddia edilen 7 çocuk babası Servet Turgut, yoğun bakım servisinde yaşamını yitirdi.