Helenistik dönem şairi Aratos'un anıt mezarı kazılarında iç duvara ulaşıldı

Soli Pompeipolis Antik Kenti'nde, helenistik dönemi şair ve gök bilimcisi Aratos'un anıt mezarını bulmaya yönelik çalışmalar devam ediyor.

Helenistik dönem şairi Aratos'un anıt mezarı kazılarında iç duvara ulaşıldı

Mersin’de, Helenistik dönemin ünlü şairi ve gök bilimci Aratos’un anıt mezarının olduğu sanılan alanda yapılan kazı çalışmaları devam ediyor. Ekipler çalışmanın 6. gününde anıt mezarının iç duvarının büyük bir bölümünü ortaya çıkardıklarını açıkladı.

Mezitli Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Milattan Sonra 2. ve 3. yüzyılların önemli limanlarından Soli Pompeipolis Antik Kenti’nde, helenistik dönemi şairi ve gök bilimcisi Aratos’un anıt mezarını bulmaya yönelik kazı çalışmaları devam ediyor.

Mersin Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Deniz Kaplan da kazıda kısa sürede sevindirici sonuçların alınmasından mutluluk duyduklarını vurgulayarak, “Ele geçen bulgulara karşın henüz yolun başındayız. Kazılardan anlaşılabileceği üzere içinde yuvarlak bir yapı merkezde onun etrafında ise 2 sıra altıgen bir altyapıyla karşı karşıyayız. Kazı ilerlediğinde bu unsurların plan görünümleri değişebilir daha net bilgileri ilerlediği zaman söyleyebileceğiz.” değerlendirmesinde bulundu.