HDP'nin yürüyüşüne polis ablukası: Gözaltılar var

HDP’nin bugün Edirne ve Hakkari’den Ankara’ya başlatacağı ‘Demokrasi Yürüyüşü', polis müdahaleleriyle karşılaştı.

HDP'nin yürüyüşüne polis ablukası: Gözaltılar var

HDP’nin bugün Edirne ve Hakkari’den olmak üzere iki koldan Ankara’ya başlatmak istediği “Darbeye Karşı Demokrasi Yürüyüşü” polis engellemeleriyle karşılaştı.

Edirne’de Valiliğin yürüyüşe karşı iki gün önce aldığı karar doğrultusunda kente girişler sınırlandırıldı. Kentin giriş noktalarına konuşlandırılan polis ekipleri, gelen araçları kontrol ederek, girişlerine izin veriyor. Kent merkezindeki birçok noktaya da yine polisler konuşlandırıldı. HDP İl Örgütü binasının önü ve çevresi de sabah saatlerinden bu yana polis ablukası altında tutuluyor.

Edirne’ye hareket etmek üzere Silivri’de toplanan HDP’lilere de polis müdahale etti. Çok sayıda kişi gözaltına alındı. Eş Genel Başkan Pervin Buldan’ın öncülüğünde buradan saat 12.00’de hareket edilmesi öncesinde alışveriş merkezi önünde toplanmaya başlayan partililer, polis müdahalesiyle karşılaştı. Polis, aralarında HDP’li vekillerin de bulunduğu partililere müdahale etti. Yapılan müdahale sonucunda 9 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

HAKKARİ’DE DE ENGELLEME

Yürüyüş Hakkari’den başlayacak kolu da polis müdahalesine uğradı. Hakkari’ye gelen HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ve beraberindeki 19 HDP’li milletvekilinin HDP parti binasında bir araya gelerek yürüyüş için hazırlık yapmaları üzerine, güvenlik güçleri parti binası ve çarşı merkezinde yoğun güvenlik önlemi aldı.

Bazı milletvekillerinin yürümek istediklerini belirtmeleri üzerine polis yürüyüşe müsaade edilmeyeceğini söyledi. Yağmur altında bir süre bekleme yapan milletvekilleri daha sonra parti binası önüne geçti.

Burada konuşan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, “Hakkari’den Edirne’ye kadar darbelere karşı demokrasi yürüyüşü başlattıklarını”  ancak yürümelerine izin verilmediğini söyledi.

Yürümelerine izin verilmeyen milletvekilleri araçlarına binerek çarşı merkezinde korna çalarak kentten ayrıldı.