HDP'nin yürüyüşü öncesi illerde yasak ilanları

HDP'nin Edirne'den yürüyüş kararı üzerine, bu durumun yeni tip koronavirüsle mücadelede (Kovid-19) zafiyet oluşturabileceği gerekçesiyle il geneline girişlerin 14-17 Haziran'da sınırlandırıldığı bildirildi.

HDP'nin yürüyüşü öncesi illerde yasak ilanları

HDP’nin 15 Haziran’da başlatacağını duyurduğu “Darbeye Karşı Demokrasi Yürüyüşü” öncesi birçok ilde eylem ve etkinlik yasakları ilan edildi.

Edirne ve Hakkari’den başlamak üzere iki koldan yapılacak yürüyüşlerin 20 Haziran’da Ankara’da sonlandırılacağı duyurulmuştu.

Bu duyuruyu ise Hakkari, Van, Bitlis, Gaziantep, Şanlıurfa’da valiliklerce ilan edilen, toplantı, gösteri, yürüyüş, miting ve açık hava toplantılarının yasaklandığına ilişkin kararlar takip etti. Yasak kararına son olarak Edirne de dahil oldu.

Edirne Valiliğinin konuya ilişkin açıklamasında eylemlerin düzenlenmesi durumunda “karşıt görüşlü gruplar arasında gerginliklerin yaşanabileceği, katılımcılar ile diğer yurttaşlar arasında olayların meydana gelebileceği ve koronavirüsle mücadeleyi zafiyete uğratabilecek şekilde kişiler arası teması arttıracağının öngörüldüğü”nü belirtilerek, “Başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması, genel sağlığın korunması amacıyla, 14 Haziran saat 08.00’den, 17 Haziran saat 08.00’e kadar 3 gün süreyle, il dışından ilimize gelmek isteyen kişilere müsaade edilmeyerek, ile girişlerin sınırlandırılmasına karar verilmiştir” denildi.