HDP'li Kars Belediyesi'nde haciz

HDP'li Kars Belediyesi'nde önceki dönem borçları nedeniyle haciz işlemi yapılmak istendi. Haciz memurları belediye binasına gelerek masa, koltuk ve bilgisayar gibi eşyalara haciz işlemi uyguladı, ancak haczin itiraz üzerine durduğu öğrenildi.

HDP'li Kars Belediyesi'nde haciz

HDP’li Kars Belediyesi’nde önceki dönemden kalan borçlar nedeniyle haciz işlemi gerçekleştirilmeye çalışıldı. Belediye Eşbaşkanı Ayhan Bilgen, “Kars halkı belediyelerine sahip çıkmalı” çağrısında bulundu.

HDP’li Kars Belediyesi’ne, bugün mesai bitim saatlerinde gelen haciz memurları belediyedeki koltuk, masa ve bilgisayarlara haciz işlemi yaptı.

Belediye Eşbaşkanı Ayhan Bilgen, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada daha önce yediemin listesine alınan belediye başkanlık büro malzemelerinin ‘kamu yararı’ ve ‘haczedilemezlik’ kararına rağmen hukuk dışı biçimde gasp edilmeye çalışıldığını belirterek ”Hizmet etmek ve usulsüz alacaklara izin vermemek için hemşehrilerimizi belediyelerine sahip çıkmaya çağırıyoruz”ifadelerine yer verdi.

Bilgen, ayrıca ”Aynı alacak için hem temlik yapıp alacağı başkasına devreden hem de kendi ayrıca tahsile yeltenen firma ile hukuki süreç devam ederken yapılan belediyeyi çalışamaz hale getirme hesabıdır.” açıklamasında bulundu.

Sosyal medyada tepki çeken haciz işlemine ilişkin Bilgen daha sonra yaptığı açıklama ile haczin durdurulduğunu ”Duyarlılık gösteren herkese teşekkürler. Fiili mevcutlu haciz şimdilik durdu. Aynı eşyalar 3.kez yeniden yediemin olarak bize teslim edildi. Belediye demek şehremini yani şehrin emini demektir. Biz ayrıca yedieminiyiz!” sözleriyle duyurdu.