HDP'den Süleymani saldırısına ilişkin açıklama

"Kasım Süleymani’nin öldürülmesi Ortadoğu’da yeni denklemin ortaya çıkacağı bir dönemi olarak anlamamız lazım. Dünya artık 3’üncü Dünya Savaşı’na doğru gidiyor."

HDP'den Süleymani saldırısına ilişkin açıklama

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Libya tezkeresi ve İran Devrim Muhafızları Kudüs Güçleri Komutanı Kasım Süleymani’nin ABD tarafından öldürülmesiyle ilgili, “Türkiye’nin de bir parçası olacağı 3’üncü Dünya Savaşı’na doğru giden yeni bir süreci yaşayacağız. Kasım Süleymani’nin öldürülmesi Ortadoğu’da yeni denklemin ortaya çıkacağı bir dönemi olarak anlamamız lazım” diye konuşru.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, katıldığı Halkların Demokratik Kongresi (HDK) 10’uncu Genel Kadın Konferansı’nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

İran Devrim Muhafızları Ordusu’na bağlı Kudüs Güçleri Komutanı Kasım Süleymani ve Haşd-i Şabi Genel Komutan Yardımcısı Ebu Mehdi el Mühendis’in ABD tarafından öldürülmesi ve Türkiye’nin Libya tezkeresi kararıyla ilgili konuşan Buldan, 3’üncü Dünya Savaşı’na doğru gidildiğini söyledi.

Ortadoğu ve Türkiye’de önemli gelişmeler yaşandığını ifade eden Buldan, şöyle konuştu:

DÜNYA 3. SAVAŞA DOĞRU GİDİYOR

“Her ülkenin kendi çıkarları doğrultusunda yeni savaşla başlattığı bir dönemi yaşanıyor. Özellikle son Libya tezkeresi Türkiye’nin içinde olduğu, Türkiye’nin de bir parçası olacağı 3’üncü Dünya Savaşı’na doğru giden yeni bir süreci yaşayacağız. Kasım Süleymani’nin öldürülmesi Ortadoğu’da yeni denklemin ortaya çıkacağı bir dönemi olarak anlamamız lazım. Dünya artık 3’üncü Dünya Savaşı’na doğru gidiyor. Bu kararı alanlar erkekler ancak iki kez ölenler ne yazık ki kadınlar. Savaş kararları sonucunda ölen erkekler olsa da kadınlar iki kez ölüyorlar.”

“Bütün dünyada, Ortadoğu başta olmak üzere her sorunun diyalog müzakere ve diplomasi ile çözüleceğine olan inancımızı belirtmek isteriz. Elbette savaşlar, ölümler katliamlar, hiçbir soruna çözüm olmadı. Her savaş bir başka savaşı tetikledi, başka insanların ölümüne zemin hazırladı. En son İran ve Irak’ın da içinde yer alacağı yeni bir döneme girerken Türkiye’nin diyalog ve müzakere sürecinden yana olmasını belirtiyor ve bu yönlü bir arayışta olmasını bekliyoruz. Ancak ne yazık ki Türkiye bütün savaşların içinde yer almaya, her savaşa askerini göndermeye çalışıyor.”

“Bu kararlar Türkiye halklarından bağımsız alınıyor. Türkiye halklarının bu savaşlara asla onayının olmadığını, itirazlarının yüksek olduğunu biliyoruz. Çünkü her savaş, Türkiye halklarına yeni bir kriz ve kaos olarak dönüyor.”