HDP'den milletvekilliklerinin düşürülmesine ilişkin açıklama

HDP açıklamasında üç milletvekillinin milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin, "Bunun adı amasız, fakatsız darbedir. Bunun adı halk iradesine karşı düşmanlıktır” denildi.

HDP'den milletvekilliklerinin düşürülmesine ilişkin açıklama

HDP Merkez Yürütme Kurulu, HDP’li 2 ve CHP’den 1 milletvekillinin milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Üç milletvekillinin, milletvekilliğinin düşürülmesinin “darbe” olarak değerlendirildiği açıklamada, “Kötülük düzeninin ortakları Kayyım Darbesi pratiğinde de görüldüğü gibi yurttaşlara ‘ya benim istediğim gibi karar verirsin ya da senin verdiğin kararı tanımam’ dayatmasında bulunuyor. Bunun adı amasız, fakatsız darbedir. Bunun adı halk iradesine karşı düşmanlıktır” denildi.

“27 Mayıs’ı, 12 Eylül’ü her fırsatta ‘Darbe’ olarak tanımlayan ve bunun üzerinden içi boş bir ‘darbe karşıtı söylem’ tutturan iktidar, Türkiye’de yapılan askeri darbelere rahmet okutacak tarzda halk iradesine saldırmaktadır. 20 Temmuz 2015’ten beri sistematik bir darbe pratiği sergilemektedir.” denilen açıklamada, “Saray rejimi bu saldırı ile esas olarak darbe rejimi olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır. Bu darbe, Pazartesi günü Eş Genel Başkanlarımız tarafından açıklanan ‘Demokratik tutum belgemize’ ve Türkiye toplumuna yaptığımız ‘birlik ve ortak mücadele’ çağrımıza verilmiş saldırgan bir yanıttır. İktidar bu kararıyla bir kez daha gücümüzden, siyasetimizden, Türkiye için çözüm olacak projelerimizden korktuğunu göstermiştir'” ifadelerine yer verildi.

Açıklama ”Bu vesileyle bir kez daha başta partimiz olmak üzere bütün toplumsal kesimlere yönelen bu saldırganlığa ve nobranlığa karşı demokratik güç birliği çağrısında bulunuyoruz. Demokratik gelecek ve Özgür Türkiye tüm farklılıklarımızla hepimizin ellerindedir. Halkımıza karşı yönelmiş bu saldırganlığı bugün durdurmak, muhalefet olarak hepimizin ortak görevidir ve herkesi bu görevine sahip çıkmaya çağırıyoruz. Diz çökmedik, çökmeyeceğiz! Darbeciler gidecek, bizler kalacağız” ifadeleriyle son buldu.