HDP'den Meclis'te oturma eylemi

HDP, partilerine yönelik operasyonlara tepki göstererek Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) açılış oturumuna katılmadı.

HDP'den Meclis'te oturma eylemi

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, milletvekilleri ile birlikte Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) basın toplantısı düzenledi. Buldan, parti yöneticisi ve üyelerine yönelik son günlerde artan operasyonları eleştirerek “Hedefleri HDP’siz Türkiye, HDP’siz siyaset” dedi.

Ne yapılırsa yapılsın yapılsın HDP’nin yükselişinin durdurulmayacağını ifade eden Buldan, HDP’nin demokratik zeminde siyaset ısrarını sürdüreceğini söyledi.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar da “HDP olarak ayaktayız, kararlıyız, haklıyız” dedi. HDP’nin hiçbir şekilde demokratik siyaset zeminini terk etmeyeceğini tekrarlayan Sancar, demokrasi ittifakından da vazgeçmediklerini belirtti.

Meclis’in açılış törenine katılmama kararı aldıklarını belirten Sancar, “Bu Meclis’e karşı bir tutum değil, ama bu kadar büyük bir haksızlık, hukuksuzluk ve zulmü Meclis Genel Kurulu’ndan değil, Meclis bahçesinden duyurmayı daha doğru yöntem gördük, bu nedenle katılmayacağız. Genel Kurul devam ederken oturma eyleminde olacağız” dedi.

HDP’li milletvekilleri daha sonra yürüyerek muhalefet bahçesine geçerek burada oturma eylemi yaptı.

ERDOĞAN’DAN HDP SORUSUNA YANIT

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP’nin Genel Kurula katılmaması ile ilgili, “Varlığıyla yokluğu arasında zaten herhangi bir fark yok. Çünkü onların her zaman yeri ya dağdır ya sokaklardır.” ifadesini kullandı.