HDP'den istifa edip AKP'ye geçtiler: 'Aradığımızı bulamadık'

Mardin'de Midyat ilçesinde HDP'li 3 belediye meclis üyesi partilerinden istifa ederek AKP'ye geçti. Meclis Üyesi Havva Balcı Akgül, "HDP'de aradıklarını bulamadıkları için istifa ettiklerini" söyledi.

HDP'den istifa edip AKP'ye geçtiler: 'Aradığımızı bulamadık'

Midyat ilçesinde 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde HDP’den Midyat Belediyesi meclis üyeliğine seçilen Havva Balcı Akgül, Bedii Alğaç ve Adnan Ağırman, yaklaşık 9 ay önce partilerinden istifa etti.

Bağımsız olarak görevlerini sürdüren 3 isim, AKP Meclis Üyeliğine geçti. Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin ve AKP Midyat İlçe Başkanı Atilla Yarışın katılımıyla Midyat Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen törenle Havva Balcı Akgül, Bedii Alğaç ve Adnan Ağırman’a rozetleri takılarak AKP Belediye Meclis üyeliğine kabulleri gerçekleştirildi.

HDP Belediye Meclis üyeliğinden istifa eden Havva Balcı Akgül, “Midyat halkı için bu yönetime karşı muhalefet yapmanın yeri olmadığını gördük ve AK Parti’ye geçmeye karar verdik. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sevdası olan AK Parti’nin bir neferi olmakla gurur duyacağız. Ben ve meclis üyesi arkadaşlarım HDP’de aradığımızı bulamadık ve istifa ettik. Bize gösterilen ilgiden dolayı herkese teşekkür ederiz. Midyat halkı için hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.