HDP'den CHP'ye 'demokrasi bloğu' çağrısı

HDP'li eş başkanlar Pervin Buldan ve Mithat Sancar, 3 milletvekilinin vekilliklerinin düşürülmesi sonrası açıklama yaptı. Açıklamada CHP'ye 'demokrasi bloğu' oluşturma çağrısı yapıldı.

HDP'den CHP'ye 'demokrasi bloğu' çağrısı

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, partilerinin Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi.

HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğlulları ile HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in vekilliklerinin düşürülmesinin ardından olağanüstü olarak MYK’yı toplayan Buldan ve Sancar, milletvekilliklerini düşürülmesini “darbe” diye tanımladı.

Eş Başkan Pervin Buldan “AKP, HDP’nin seçime girdiği her yerde büyük hezimet yaşadı. Zorla, baskıyla iktidarını ayakta tutmaya çalıştı. İktidarın son dönemde kazandığı hiçbir seçim meşru değildir. Her bir seçim binlerce dalaverenin ürünüdür. Bu yerel seçimler için de genel seçimler için de geçerlidir” dedi.

Eş Başkan Mithar Sancar da CHP’ye “Darbeye karşı demokrasi bloğu kuralım” çağrısı yaptı.  Sancar, “demokrasi bloğu”nu kurmaya hazır olduklarını ekleyerek, herkese ‘sorumlu hareket etme’ çağrısında bulundu.

Sancar, CHP’ye yönelik ayrıca “Bütün tabloyu göz önünde bulunduran değerlendirme yapmalı. Dünkü açıklamada milletvekillerimizin isminin geçmemiş olmasını doğru bulmuyoruz. Tabloyu görmemiş olmaları iktidarın siyasi oyunlarını kolaylaştırır. CHP kurullarında bu meseleyi ayrı değerlendirdikten sonra farklı bir tavır da koyabilir” ifadelerini kullandı.