HDP Kongresi için kiralanan otobüsler 'hacizli' denilerek durduruldu: Haciz kararı dün alınmış!

HDP Muradiye İlçe Eşbaşkanı Vahyettin Uca, söz konusu haciz kararının 21 Şubat'a (dün) ait olduğuna söyledi.

HDP Kongresi için kiralanan otobüsler 'hacizli' denilerek durduruldu: Haciz kararı dün alınmış!

HDP’nin yarın Ankara’da yapılacak kongresine Van’dan yola çıkan 3 otobüsün yola çıkmasına “hacizli” oldukları ileri sürülerek polislerce izin verilmedi. Kongreye gitmek isteyen HDP’liler yürümeye başladı.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) yarın Ankara’da yapılacak 4. Büyük Olağan Kongresi’ne katılmak için bugün sabah saatlerinde Van’dan yola çıkan partilileri taşıyan 3 otobüs ‘hacizli’ oldukları gerekçesiyle engellendi.

Van’ın Erciş ilçesinde, kongreye gidecek partililerin kiraladığı özel bir firmaya ait 2 otobüsün “hacizli” olduğunu ileri süren polisler, otobüslerin otogardan çıkışına izin vermedi. Otobüslerin içerisindeki partililer aşağıya indirdi.

Durdurularak, el konulan otobüslerin şoförleri, yasal hiçbir sorunun olmadığını ve tamamen keyfi bir durumun söz konusu olduğunu ifade etti.

HDP’LİLER YÜRÜMEYE BAŞLADI

Mezopotamya Ajansı’nın aktardığına göre, benzer şekilde Çaldıran ve Muradiye ilçelerinden de kongreye gidecek HDP’lileri taşıyacak olan otobüs, Muradiye’nin Ünseli Mahallesi’nde bulunan Jandarma Arama Noktası’nda durduruldu.

Askerler, burada da otobüsün “hacizli” olduğunu ileri sürerek, yola devam etmelerine izin verilmeyeceğini söyleyip, partilileri aşağıya indirdi.

Duruma tepki gösteren bazı partililer, başka bir araç bulunana kadar yolu yaya yürümeye başladı.

HACİZ KARARI DÜN ÇIKARILMIŞ!

Maruz kaldıkları engellemeye dair konuşan HDP Muradiye İlçe Eşbaşkanı Vahyettin Uca, söz konusu haciz kararının 21 Şubat’a (dün) ait olduğuna söyledi.

Uca, “Ankara’ya gireceğimiz zaman araç trafikten men ediliyor, bu açıkça bizim Ankara’ya gitmemizi önlemek için yapılan bilinçli bir harekettir. Bizler bu olaydan sonra arkadaşlarımızla görüştük ve bize Van’dan yeni bir araç gönderecekler. Araç bize yetişene kadar yolumuza yaya olarak devam edeceğiz” dedi.