HDP Eş Genel Başkanı seçilen Mithat Sancar'dan 'Dolmabahçe' çağrısı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanlığına seçilen Mithat Sancar, AKP'ye çağrısında "Mutabakat arıyorsanız işte Dolmabahçe mutabakatı. Gelin oradan başlayalım. Dolmabahçe mutabakatıyla yürüyelim." dedi.

HDP Eş Genel Başkanı seçilen Mithat Sancar'dan 'Dolmabahçe' çağrısı

Halkların Demokratik Partisi’nin yeni yönetiminin seçildiği (HDP) 4. Olağan Kongresi, Ankara Spor Salonu’nda yapıldı.

Tek liste halinde gidilen seçimlerde Pervin Buldan ve Mithat Sancar 836 oyla eş genel başkanlığa seçildi.

Kongrede ayrıca Parti Meclisi (PM), Merkez Disiplin Kurulu ve Uzlaşma Kurulunun asil ve yedek üyeleri de belirlendi.

Mithat Sancar, oylama öncesi yaptığı konuşmada, son yıllarda büyük yaralar açıldığını ve toplumun her kesiminin yaralandığını öne süren Sancar, “Gelin öncelikle bu yaraları saracak iradeyi birlikte ortaya koyalım. Haksızlıkları giderecek bir yol planı üzerinde birlikte çalışalım. Bu çağrımız siyasi partiler, emek güçleri olsun bütün demokrasi güçlerinedir. Gelin bu yolu birlikte örelim ve önce yaraları tamir etmekten başlayalım” diye konuştu.

Suriye konusunda mutabakatın Astana veya Soçi’de aranamayacağını savunan Sancar, “Orada yapacağınız mutabakat size hiçbir şey vermez. Tam tersine bu ülkeye ve bu bölgede daha çok kaos, kan getirir. Mutabakat arıyorsanız işte Dolmabahçe mutabakatı. Gelin oradan başlayalım. Dolmabahçe mutabakatıyla yürüyelim. Yok diyorsanız yeni mutabakat yapalım ama Soçi, Astana, Beyaz Saray’da değil, gelin Ankara, Diyarbakır, Şam, Kamışlı’da yapalım.” dedi.