HDP deklarasyon açıklayacak

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin Edirne ve Hakkari’dan başlattığı "Darbeye karşı demokrasi yürüyüşü”nün yarın Ankara’da açıklanacak bir deklarasyonla tamamlanacağını söyledi.

HDP deklarasyon açıklayacak

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan İstanbul Sultanbeyli’de, partisinin başlattığı “Darbeye Karşı Demokrasi Yürüyüşü’nün Edirne kolunda yer alanların karşılandığı buluşmada konuştu.

“Edirne’de başlayan bu yolculukta önümüze çeşitli engellemeler ve barikatlar kuruldu. Halkla bir araya gelmemizi engelleme çalıştılar. Bugün de konvoyumuzun kitlesel bir şekilde ilçeye giriş yapmasına izin vermediler. Bu engellemeler faşizmdir, antidemokratiktir, yasalara ve anayasaya aykırıdır. Kurulan barikatlar halkla bir araya gelmemize engel olamayacak” diyen Buldan, herşeye rağmen halkla bir araya gelmeye devam edeceklerini söyledi.

Mezopotamya Ajansı‘nın haberine göre, Kandıra Cezaevi’ne hareket edeceklerini belirten Buldan “Milletvekillerimiz ve eşbaşkanlarımızın cezaevlerinde haksız bir şekilde tutulduklarını biliyoruz. Bu hukuksuzluklara karşı başlattığımız yürüyüşümüz amacına ulaşacaktır. Arkadaşlarımız özgür kalana kadar yürüyüşümüz devam edecektir.” dedi.

Yürüyüşü yarın Ankara’da tamamlayacaklarını açıklayan Buldan, “Ankara’da belirli bir yerde, bir deklarasyonla birlikte yürüyüşümüzü tamamlayacağız. Ancak bu yürüyüşü sonlandırmayacağız. Farklı etkinliklerle sizlerle bu yürüyüşü devam ettireceğiz. Bu yol uzun bir yol. Bu yolun sonunda barış, demokrasi ve adalet var” ifadelerini kullandı.