Hatipoğlu'ndan 'Başka gezegene yerleşilirse Hacca nasıl gidilecek' sorusuna cevap: Öyle bir şey olmayacak

İlahiyatçı Nihat Hatipoğlu'na canlı yayında sorulan "Eğer bir gün dünyada yaşam biterse, insanoğlu yeni bir gezegene yerleştiğinde; İslam'ın şartlarından olan Hacca gitmek nasıl mümkün olacaktı?" sorusu sosyal medyada gündem oldu.

Hatipoğlu'ndan 'Başka gezegene yerleşilirse Hacca nasıl gidilecek' sorusuna cevap: Öyle bir şey olmayacak

İlahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu tarafından sunulan sahur programında sorulan bir soru sosyal medyada çok konuşuldu. Canlı yayına katılan bir kişinin “Eğer bir gün dünyada yaşam biterse, insanoğlu yeni bir gezegene yerleştiğinde; İslam’ın şartlarından olan Hacca gitmek nasıl mümkün olacaktı?” sorusuna Hatipoğlu, “Öyle bir şey söz konusu değil” cevabını verdi.

Hatipoğlu’nun, ATV’de sunduğu sahur programında kendisine gelen bir soru dikkat çekti.

Aydın’dan bağlandığını dile getiren Ahmet isimli genç, Hatipoğlu’na, “Eğer bir gün dünyada yaşam biterse, insanoğlu yeni bir gezegene yerleştiğinde; İslam’ın şartlarından olan Hacc’a gitmek nasıl mümkün olacaktı?” sorusunu yöneltti.

Hatipoğlu bu soruya, “Şimdi eğer böyle bir şey olacaksa, tabii varsayım üzerinden konuşuyorsunuz. Bana göre öyle bir şey olmayacak. Çünkü bu gezegen üzerinde kıyamet kopacak. Bu gezegen üzerinde kıyamet kopunca da yolculuk fırsatı olmayacak. Yani öyle bir şey söz konusu olamaz. Hayat bu gezegende var, bu gezegende devam edecek. Diğer gezegenlerde bir hayat olup olmadığı ayrı bir tartışma konusu” şeklinde cevap verdi.