Hatipoğlu bu 'soru'yu yanıtladı: Tüp bebek olarak doğdum, caiz miyim?

Televizyondaki bir Ramazan programında sorulara cevap veren Nihat Hatipoğlu, tüp bebek yöntemiyle doğduğunu belirtip "Ben caiz miyim?" diye soran izleyicisine yanıt verdi.

Hatipoğlu bu 'soru'yu yanıtladı: Tüp bebek olarak doğdum, caiz miyim?

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğüne atanan ve televizyon kanallarındaki dini programlarda boy gösteren ilahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, geçtiğimiz gün sunduğu iftar programında ilginç bir soruyla karşılaştı.

Programda canlı yayına bağlanan bir kişi, “Ailem yıllar önce çocuk sahibi olamadığı için tüp bebeğe başvurmuş. Bunun için de kredi çekmişler hocam. Şimdi ben bu durumda caiz miyim?” sorusunu yöneltti.

Hatipoğlu ise soruya, “Sen caizsin. Sende problem yok. Ailenin krediye başvurmaması gerekirdi. Bu gibi hallerde krediye başvurulabilir mi aslında sormak istediği o. Bu tür hallerde müraacat etmek doğru değildir. Hiçbir halde kredi caiz değildir. Keyfi olan arzuya isteğe, ‘Evet caizdir, sakıncası yok. Ailen çok mübarek bir şey yapmış, hayırlı bir şey yapmış’ diyecek durumda değiliz ama sizin de burada bir günahınız yok” şeklinde yanıt verdi.