Hatay'da orman yangınları devam ediyor

Hatay'ın İskenderun ve Belen ilçeleri sınırındaki Sarımazı Mahallesi'nde, yerleşim yerlerine yakın alanda çıkan orman yangını henüz kontrol altına alınamadı.

Hatay'da orman yangınları devam ediyor

Hatay’ın İskenderun ve Belen ilçeleri sınırındaki Sarımazı Mahallesi’nde, yerleşim yerlerine yakın alanda çıkan orman yangını, rüzgarın da etkisiyle kontrol altına alınamadı.

Ajansların aktardığına göre ekipler alevleri çevrelemek için çalışmalarını sürdürüyor. Yangına onlarca arazöz ve itfaiye personeli ile müdahale ediliyor. Yayladağı-Suriye sınırının Suriye tarafında çıkan orman yangınının da Türkiye’ye sıçramadan kontrol altına alındığı belirtiliyor.

Akşam saatlerinde Arsuz ilçesi Hacıahmetli mevkiinde çıkan orman yangınının ise ekiplerin müdahalesi ile kontrol altına alındığı, iki bölgede de soğutma çalışmalarının sürdüğü bilgisi veriliyor.

Bugün içerisinde Hatay’ın Belen, İskenderun, Arsuz, Samandağ ve Erzin ilçeleri ile Yayladağı-Suriye sınırında çıkan orman yangınları panik yaşatırken, devam ettiği belirtilen tek yangın olan Belen yangınının kontrol altına alınmaya çalışıldığı aktarılıyor.