Hastanedeki polis işkencesinde kameralar çalışmıyormuş!

Polisin darp ve işkencesini içeren güvenlik kamerası kayıtlarını isteyen savcılığıa hastane yönetiminden 'kameralar kayıtta değildi' yanıtı geldi.

Hastanedeki polis işkencesinde kameralar çalışmıyormuş!

İstanbul’un Fatih ilçesinde 15 Şubat akşamı iki yeğeni ve kardeşinin eşini korumak isterken polis şiddetine maruz kalan Mehmet Yaman (48), 10 gündür yoğun bakımda. İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Yoğun Bakım Servisi’nde tedavisi süren Yaman’ın aradan geçen 10 güne rağmen durumunda bir iyileşme yok. Sol tarafı felç olan Yaman’ın çok sayıda kaburgasında kırılma ve zedelenme mevcut olduğu iddia edildi.

Yaşadıkları olayı atlatamayan Yaman ailesi ise, işkence ettikleri belirtilen polislerin yargı karşısına çıkarılması için hukuk mücadelesi başlattı.

Mezopotamya Ajansı‘ndan İdris Sayılgan’ın haberine göre, İnsan Hakları Derneği’ne (İHD) başvuran aile, ardından da İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

BAŞHEKİMLİKTEN AKIL ALMAZ YANIT

Aile avukatları, Başsavcılıktan olayın gerçekleştiği Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ait güvenlik kameralarının toplanarak incelenmesi talebinde bulundu.

Bu talep üzerine Hastane Başhekimliği’ne yazı yazan Başsavcılığa olay gününe dair “Kameralar kayıtta değildi” yanıtı verildi.