Hasret Gültekin için türkü müzikali

Sivas Katliamı’nda hayatını kaybeden ozan Hasret Gültekin’in hayatı, ‘Hasret – Hasret Gültek’in Türkü Müzikali’ adıyla sahneye taşınıyor.

Hasret Gültekin için türkü müzikali

1993 yılında Sivas’ta Madımak Oteli’nde otuz dört kişiyle birlikte yakılarak katledilen ozan Hasret Gültekin’in hayatı, “Hasret – Hasret Gültekin Türkü Müzikali” ile sahneye taşınıyor.

Şirin Aktemur’un yazıp yönettiği oyunda, Gültekin’i canlandıran Devrim Evin’e müzisyen Deniz Türkan bağlamasıyla eşlik ediyor.

Hasret Gültekin’in bilinen yönlerinin yanı sıra, ailesi tarafından paylaşılan ve bugüne dek bilinmeyen özelliklerini de anlatarak günümüze ışık tutan müzikal, mart ayından itibaren yurtiçinde ve yurtdışında izleyiciyle buluşacak.

Hasret Gültekin türkü müzikalinin duyurusunda şu ifadeler kullanıldı:

“Hasret Gültekin, Madımak Otelinde 33 aydınla katledilmiş bir ozan. 22 yaşına bin ömrü sığdırıp parlayan bir aydın müzisyenken, o yangında yarım bırakılmış bir hayat. Yaşasaydı… Bugün bu oyun Hasret Gültekin’le bir buluşma. Hasret Gültekin’in gittiği yerden sevdikleriyle, memleketiyle, bağlamasıyla, türküleriyle buluşması. Bu oyun, bugün de hala süren dünyanın yangınına bir ses-soluk. ‘Bir insan ömrünü neye vermeli’ derken yarım bırakılmış hayatlara…” 

SAHNE PROGRAMI

Müzikal, 15 Mart’ta Ankara Yılmaz Güney Sahnesi’nde, 20 Mart’ta Berlin Tiyatro Festivali kapsamında Akademie der Künste’de, 28 Mart’ta İzmir Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde, 29 Mart’ta İzmir Menemen – Kubilay Kültür Merkezi’nde, 5 Nisan’da Kenter Tiyatrosu’nda, 8 Nisan’da MOİ Sahne’de, 15 Nisan’da İzmir Narlıdere Kültür Merkezi’nde, 16 Nisan’da İzmir Torbalı Belediye Kültür Merkezi’nde, 3 Mayıs’ta Londra Millfield Theatre’da sahnelenecek.