Hande Fırat'tan 'boykot' yazısı: 15 Temmuz nedeniyle...

Hande Fırat CHP'nin CNN Türk'e yönelik boykot kararını yorumladığı yazısında kanalın hedef alınmasının arkasında 15 Temmuz'daki yayıncılığının olduğunu öne sürdü.

Hande Fırat'tan 'boykot' yazısı: 15 Temmuz nedeniyle...

Demirören Grubu’na ait Hürriyet gazetesinin yazarlarından Hande Fırat, CHP’nin aynı gruba ait CNN Türk kanalını boykot kararı almasına ilişkin bir yazı yazdı.

Kararının kendi programında yaşanan tartışmalarla ilgili olmadığını savunan Fırat, konuyu 15 Temmuz’da yaptığı yayıncılığa getirdi.

CHP’nin boykot kararı sonrası 15 Temmuz yayınının sosyal medyada bir kere daha gündeme getirildiğini söyleyen Fırat, “Bugün olsa yine yaparım. Darbe, terör örgütü saldırısı vb karşısında seçilmiş hükümet, seçilmiş cumhurbaşkanının yanında dururum. Bir gazeteci olarak da başbakanı da cumhurbaşkanını da genel başkanları da ararım. 15 Temmuz’da darbe ya da terör örgütü karşısında yer almak, Cumhurbaşkanı’nı yayına bağlamak “yandaşlık” değildir. Aksine zaten yapılması gerekendir.” dedi.

Fırat sözlerinin devamında da “Peki CNN Türk 15 Temmuz nedeniyle mi hedef? Bazı sosyal medya hesaplarına bakıldığında, bazılarının o yayının sonuçlarını hazmedemediklerini görüyoruz. O akşam sokağa her partiden vatandaş çıktı, her siyasi partinin milletvekili TBMM’ye akın etti. O yayına tüm siyasi partilerin liderleri arayarak teşekkür etti. Kısacası, iktidarıyla, muhalefetiyle, medyasıyla kimsenin oyununa gelmemek gerekir.” ifadelerini kullandı.

“BİR GÜN GELİR…”

CHP’nin kararını “Zaman zaman siyasi partiler medya ile karşı karşıya gelir. Siyasi partiler bu sayede kendi tabanlarını konsolide ederler” diyerek “yorum”layan Fırat, CNN Türk’le ilgili “özeleştiri”sini de “Hatalar yok mu? Tabii ki var. Her yerde, her kurumda zaman zaman hata var. Geride kalan yönetimler, yeni yönetimler, yöntem arayışları hem hataları düzeltmek hem de daha iyisini ekrana getirmek içindir.” diyerek dile getirirken yazısını CHP için dikkat çeken bir not düşerek bitirdi:

“Ambargo kararına sevinç çığlıkları atan bir kesim var. Biz bunu daha önce de yaşamıştık. Ambargo dün de yanlıştı, bugün de yanlış. Dün nasıl düzeldiyse, bugün de düzelir. Bir gün gelir, CHP açısından en kritik yayını CNN Türk yaparsa şaşırmayın.”