Hamza Yerlikaya 'sporcu şeref aylığı'nın da mimarı çıktı

Dünya, Avrupa ve Olimpiyat şampiyonlarına “Şeref aylığı verilmesi” konusundaki kanun teklifini Hamza Yerlikaya'nın hazırlayıp, TBMM Başkanlığına verdiği ve bu teklifin 24 Haziran 2008'de yasalaştığı belirlendi.

Hamza Yerlikaya 'sporcu şeref aylığı'nın da mimarı çıktı

Dünya, Avrupa ve Olimpiyat şampiyonlarına “Şeref aylığı verilmesi” konusundaki kanun teklifi 24 Haziran 2008’de yasalaşmıştı.

Teklifi veren ismin ise 2007’de Sivas’tan AKP milletvekili seçilen Hamza Yerlikaya olduğu ortaya çıktı. Teklif 24 Haziran 2008’de yasalaştı.

12 yıl önce Meclis’ten geçen düzenlemeye göre, Türk vatandaşlarından uluslararası düzeyde üstün başarı kazanmış sporculara, bunların ölümü halinde ise bakmakla yükümlü oldukları eş ve çocuklarına aylık bağlanması sağlandı.

Sözcü‘den Veli Toprak’In haberine göre, kriteri taşıyan sporcuya 40 yaşından sonra bu maaş bağlanıyor. Yüzde 40 ve üzeri vücut kaybı olanlarda yaş kriteri dikkate alınmıyor. Sporcu şeref aylığı, başarıya göre farklılık gösteriyor. Olimpiyat oyunlarında birinci olan sporcuya 2 asgari ücret (4 bin 700), ikinci olana asgari ücretin yüzde 160’ı, üçüncüye asgari ücretin yüzde 140’ı maaş ödeniyor.