Hamilton'dan İstanbul Park yorumu: Resmen b*k gibiydi

F1 pilotu Lewis Hamilton, yıllar sonra yeniden Formula 1 takvimine alınan İstanbul Park'ın zemini için "Resmen b*k gibiydi, büyük B ile" dedi.

Hamilton'dan İstanbul Park yorumu: Resmen b*k gibiydi

9 yıl aradan sonra yeniden Formula 1 takvimine giren Türkiye, Intercity İstanbul Park’ta organize edilen Formula 1 DHL Türkiye Grand Prix’si ile pilotların mücadelesine sahne olacak.

Türkiye Grand Prix’sinde ilk antrenmanları 15. ve dördüncü sırada tamamlayan Mercedes AMG Petronas pilotu Lewis Hamilton, yarışlar öncesi yapılan antrenman turlarında pistten şikayetçi oldu.

Motorsport‘tan Efe Kahya’nın haberine göre Hamilton, “Nasıl oluyorsa bu zemin oldukça pürüzsüz. Pistler eskidikçe asfalt arasındaki açıklıklar büyür, böylece lastikler daha iyi çalışır, ancak buradakinde asfaltlar aşırı kapalı, oldukça düz ve parlak ve bence konulan yağ veya koydukları her neyse asfalttan sızıntı yapıyor. Resmen b*k gibiydi, büyük B ile” dedi.

Hamilton, “Dürüst olmak gerekirse bugünümüz rezalet geçti. Bilmiyorum neden… Çünkü burası mükemmel bir pist ve zemini yeniden asfaltlarken milyonlar harcadılar, farkındayım burada uzun süre boyunca yarışmadık, ancak bu kadar çok para harcamak yerine belki de temizlemek yeterli olabilirdi” dedi.

BAKAN BÖYLE ÖVMÜŞTÜ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 7 Kasım’da yaptığı açıklamada, “Biliyorsunuz 10 Ekim’de biz buradaydık. Asfalt kazıma ve yenileme işine başlamıştık. Çok başarılı bir çalışma çıkardı arkadaşlarımız. Çok ince detay isteyen, ince bir mühendislik isteyen bu işi arkadaşlarımız başarıyla tamamladılar” demişti.