Haluk Bilginer'den İstanbul Üniversitesi öğrencilerine destek

Oyuncu Haluk Bilginer, yemek hakkının bir öğüne düşürülmesine karşı tepkilerini gösteren İstanbul Üniversitesi öğrencilerine sosyal medyadan yaptığı paylaşım ile destek oldu.

Haluk Bilginer'den İstanbul Üniversitesi öğrencilerine destek

Oyuncu Haluk Bilginer, İstanbul Üniversitesi’nde yemek hakkı için mücadele eden öğrencilere sosyal medyadan yaptığı paylaşımla destek verdi. Bilginer, paylaşımında “Öğrencisi açken tok yatan rektör bizden değildir” ifadelerine yer verdi.

İstanbul Üniversitesi’nde öğrenciler, kahvaltının kaldırılması ve indirimli yemek hakkının bir öğüne düşürülmesi kararına karşı tepki göstermiş, geçtiğimiz hafta bir dizi eylem düzenlemişlerdi.

Öğrencilerin geçtiğimiz Perşembe rektörlüğe dilekçe vermek üzere toplandıkları sırada okula alınmamaları ve polisin saldırısına maruz kalmaları da kamuoyunda tepkiyle karşılanmıştı.

Birçok kesimden destek alan öğrencilere bir destek de Oyuncu Haluk Bilginer’den geldi. Bilginer, İstanbul Üniversitesi öğrencileri için Twitter’dan yaptığı paylaşımda “Öğrencisi açken tok yatan rektör bizden değildir” ifadesini kullandı.