Halkı 48 saat susuz bırakacaklar

TCDD'nin yürüttüğü tren hattı inşaatı nedeniyle Kocaeli genelinde tam 48 saat sürecek su kesintisi yapılacak. Salgın koşullarında halkın temizlik ihtiyacından uzun süre yoksun bırakacak kesinti kararı büyük tepki çekiyor.

Halkı 48 saat susuz bırakacaklar

AKP’li Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU), Türkiye Devlet Demir Yolları’nın (TCDD) Hereke’de yürüttüğü 3’üncü tren hattı inşaatı nedeniyle Yuvacık Barajı’ndan su alan tüm ilçelerde 2 gün boyunca su kesintisi olacağı duyuruldu.

Duyuruda “T.C Devlet Demiryolları’nın Hereke’de yürüttüğü 3’üncü hızlı tren hattı inşaat çalışmaları nedeniyle 28 Aralık Pazartesi akşamı saat 23.00’den 30 Aralık Çarşamba günü saat 23.00’e kadar Yuvacık Barajından beslenen hatlarda 48 saat süre ile su kesintisi yapılacaktır” denildi.

Salgın koşullarında yapılacak bu denli uzun süreli su kesintisi Kocaeli halkının tepkisine neden oldu. Sosyal medyada “#Kocaelininsuyunadokunma” etiketiyle paylaşımlarda bulunan Kocaelililer, “Keyfinizce ertelediğiniz hızlı tren peron inşaatını salgın dönemine denk getirip, Kocaeli’de 48 saatlik su kesintisi kararı alıyorsunuz. Sağlığını göz ardı ettiğiniz bu halktan anlayış beklemeyin. Derhal bu yanlıştan dönün!”, “Pandemi koşullarında, hijyene bu kadar ihtiyaç duyulan dönemde Kocaeli’yi susuz bırakmak kelimenin tam anlamıyla çapsızlıktır!”, “Su en temel evrensel insan hakkıdır. Üstelik Pandemi döneminde insanları bu temel haktan 2 tam gün mahrum bırakmak en basit haliyle insan hakkı ihlalidir”, “Evde covidli hastam var elimde çamaşır suyuyla geziyorum. İşgüzarlığınızın cezasını pandemide bizi tehlikeye atarak ödetmeyin. Biraz vicdan,akıl ve ferasatle davranın lütfen” ifadeleriyle karara tepkilerini dile getirdi.