Haliç Üniversitesi'nden öğrenciyi mağdur edecek uygulama

Tepkiler üzerine Haliç Üniversitesi Rektörü Melih Bulu öğrencilerle alay edercesine öğrencilere "pahalı bölümde" okuduklarını, part time işlerde çalışarak mali ek kaynak elde ettiklerini ve verilen tepkilerin "abartılı" olduğunu söyleyerek tepkilere karşı 'açıklama' yapmaya çalıştı.

Haliç Üniversitesi'nden öğrenciyi mağdur edecek uygulama

Vakıf Üniversitelerinin uyguladığı, öğrencilerin özel alanlarını ihlal eden internet üzerinden ‘online sınav’ kervanına bir yenisi daha eklendi.

Haliç Üniversitesi koronavirüs salgını nedeniyle üniversitelerin açılmamasının ardından ders ve sınavları online yapma kararı aldı.

Haliç Üniversitesi bu dönem yapılacak olan sınavlarda kamera ve mikrofon kullanımının zorunlu olacağını duyurdu.

Alınan karara göre; öğrenciler kamerasını ve mikrofonunu sürekli açık tutacak, en ufak görüntü donması veya ses gitmesi durumunda ise ilgili öğrencinin kopya suçlaması ile sınavının iptal edileceği bildirildi.

Bu adaletsiz yönergeye tepki gösteren öğrenciler sosyal medya üzerinden seslerini duyurmaya çalıştı.

Tepkiler üzerine Haliç Üniversitesi Rektörü Melih Bulu öğrencilerle alay edercesine öğrencilere “pahalı bölümde” okuduklarını, part time işlerde çalışarak mali ek kaynak elde ettiklerini ve verilen tepkilerin “abartılı” olduğunu söyleyerek tepkilere karşı ‘açıklama’ yapmaya çalıştı.

Tepkili öğrenciler ciddiyetten ve sorumluluktan uzak bir şekilde geri dönüş aldıktan sonra, rektör Melih Bulu tarafından sosyal medya hesaplarının engellendiğini ifade etti.