'Güvenlik uzmanı' Ağar: Sokağa çıkma yasağı iç savaşa gider

AKP'ye yakınlığıyla bilinen Abdullah Ağar, koronavirüs salgınına karşı sokağa çıkma yasağı getirilmesinin "iç savaşa, parçalanmaya" yol açacağını öne sürdü.

'Güvenlik uzmanı' Ağar: Sokağa çıkma yasağı iç savaşa gider

Sık sık ekranlarda “güvenlik politikaları uzmanı” sıfatıyla konuk edilen Abdullah Ağar, koronavirüs salgınına karşı bilim insanlarının yaptığı sokağa çıkma yasağı çağrısına “iç savaşa gider” diyerek karşı çıktı.

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından “değerlendirme”lerde bulunan Ağar şu ifadeleri kullandı:

“Hem evde kalarak, hem de iş’te, hem sokak ve alışverişte en az 2 metre kuralını uygulayarak, yaşamı-istikrarı-mücadeleyi ve istikrarı devam ettirmek gerekiyor. Yanlış yer, zaman, zaman aralığı, kitle/alt gruplara uygulanan sokağa çıkma yasakları hem toplumu, hem devleti, hem geleceği, hem de mücadeleleri kilitler. Maksadı aşan/uzayan sokağa çıkma yasakları büyük istikrarsızlıklara, huzursuzluklara, açlık ve güvensizliklere neden olur. İç savaşa, parçalanmaya kadar gider. Gerekirse bedel ödenir, ama devletin çökmesine, milletin dağılmasına, vatanın parçalanmasına izin verilemez.

Kaş yapacağım derken, göz çıkartılamaz. Genel ve uzun soluklu “Sokağa Çıkma Yasağı” devletin ve toplumun çökmesini, kaos çıkmasını, istikrarsızlık ve bozgun yaşanmasını isteyenlere hizmet eder. En son sokağa çıkma yasağını, darbeyi başarsalardı, kimlerin uygulamak istediğini unutmayın.”