Günün fıkrası Hilal Kaplan'dan geldi

AKP'nin medyada birçoğu dezenformasyona dayalı operasyonel "haber" faaliyetlerinin arkasındaki isimlerden biri olan Hilal Kaplan, "yalan haber"lere karşı Meclis'i göreve çağırdı.

Günün fıkrası Hilal Kaplan'dan geldi

AKP’nin içinde Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın denetiminde hareket ettiği iddia edilen “Pelikan” adlı ekibin başındaki isimlerden Hilal Kaplan, Meclis’i “yalan haberlere karşı” göreve çağırdı.

Yandaş yazar, AKP’nin yayın organı Sabah‘taki köşesinde “Yalan habere yaptırım gelmeli” başlıklı yazısında, geçtiğimiz günlerde Ankara’da yaşanan ve “Kürtçe müzik” nedeniyle yaşandığı iddiası halen tartışılan Barış Çakan cinayetini örnek vererek “Biz her gün metrekare başına bin yalan düşen bir ülkede yaşamaya mecbur muyuz?” diye “isyan” etti.

Haber portallarını ve sosyal medyada faaliyet gösteren gazetecileri hedef alan Kaplan, “Madem muhalif medya, iktidarı ve ona yakın medyayı yalancılıkla suçlamaya bu kadar meraklı; hükümet yalan haber yapmaya ve yaymaya ceza getiren bir yasa hazırlasa destek olurlar, değil mi?” diye “sordu” ve AKP-MHP iktidarını bununla ilgili adım atmaya çağırarak “Sizi bilmem ama ben bu “ilk yalan söyleyen kazanır” düzeninin yıkılması taraftarıyım. Bir şey yapmalı ve görev mercii Yüce Meclis olmalı. Yalancının mumu sadece yatsı ezanına kadar yanmalı…” ifadelerini kullandı.

ARŞİV UNUTMAZ

Yalan haberden şikayet eden Kaplan daha çok, yakın tarihin en büyük asparagaslarından biri olan ve “Kabataş Yalanı” olarak adlandırılan çirkin senaryonun mimarlarından biri olarak biliniyor. Ancak Sabah yazarı, geçtiğimiz yıl yapılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde de “hüner”ini konuşturmuştu. Seçimleri CHP adayı Ekrem İmamoğlu’nun AKP adayı Binali Yıldırım’a karşı kazanması sonrasında Kaplan, 1 Nisan tarihinde “YSK, tüm oyların yeniden sayılmasına karar verdi” şeklinde, sosyal medya hesabından yalan bir mesaj yazmıştı.

Sabah yazarı, seçimlerin tekrar edilmesi kararı sonrası da boş durmamış ve YSK’nın kararında “oy çalma” iddiasına ilişkin tek bir ifade bile yer almazken Twitter hesabından “YSK ‘çaldılar’ dememiş mi; bir daha bakın bakalım” diyerek bir not paylaşmıştı. Kaplan’ın paylaştığı yazının AKP’nin YSK’ye verdiği itiraz dilekçesinden bir bölüm olduğu ortaya çıkmıştı.