Gümüşhane Şiran'da korona karantinası

Gümüşhane’nin Şiran ilçesi Erenkaya Mahallesi'ne, il dışından misafirliğe gelen bir kişi ile temas ettiği belirtilen 10 kişide koronavirüs tespit edildi.

Gümüşhane Şiran'da korona karantinası

Gümüşhane’nin Şiran ilçesi Erenkaya Mahallesi’ne, il dışından misafirliğe gelen bir kişi ile temas ettiği belirtilen 10 kişide koronavirüs tespit edildi. Olay üzerine mahalle, karantinaya alındı.

Gümüşhane’nin Şiran ilçesi Erenkaya Mahallesi’ndeki yakınlarına il dışından ziyarete gelen bir kişi, rahatsızlanınca hastaneye gitti. Adı açıklanmayan kişinin koronavirüs testi pozitif çıkınca; filyasyon ekipleri mahallede çalışma başlattı. Testi pozitif çıkan kişiyle temaslı olduğu belirlenen 10 kişinin de koronavirüs testleri pozitif çıktı.

Vakalar üzerine Gümüşhane Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu, mahallede karantina uygulanmasına karar verdi. Mahalle giriş-çıkışlara kapatılırken; Jandarma ekipleri de mahalle girişinde nöbet tutmaya başladı.

Gümüşhane Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, “Şiran ilçesi Erenkaya Mahallesi’nde 11 kişinin koronavirüs testi pozitif çıkmış olup, filyasyon çalışmaları neticesinde kamu sağlığının korunması ve virüsün yayılmasının önlenmesi amacıyla söz konusu mahallede karantina tedbiri uygulanmasına karar verilmiştir” ifadelerine yer verildi.