Gülşen Orhan açıklama yaptı, Bülent Aydemir özür diledi

Başdanışman Gülşen Orhan, olay yerine iş makinalarıyla gitmediğini, tek araçla gittiğini söyledi, "Oradaki yetkililerden bilgi almak için araçtan indikten iki dakika sonra çığ hepimizin üzerine düştü. Ben vardığımda herhangi bir iş makinası çalışmıyordu" dedi.

Gülşen Orhan açıklama yaptı, Bülent Aydemir özür diledi

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, Van’da dün meydana gelen çığ faciasının sorumlusu olduğu iddiasına yanıt verdi.

Olay yerine iş makinalarıyla gitmediğini, tek bir araçla gittiğini belirten Orhan, şu ifadeleri kullandı:

Ben olay yerinde çalışan ekipleri, son durumu, görmek için çığ bölgesine uğrayıp tekrar, cenaze konvoyuna dönmek üzere konvoydan ayrıldım. Tek araba ve birkaç kişilik bir ekip olarak olay yerine vardık.

Vardığımda, kalabalık bir insan grubu, jandarma ekipleri, AFAD il müdürümüz ve ekibi çalışma yürütüyorlardı. Oradaki yetkililerden bilgi almak için araçtan indikten iki dakika sonra çığ hepimizin üzerine düştü. Ben vardığımda herhangi bir iş makinası çalışmıyordu. Benim yanımda da hiç bir iş makinası yoktu ve olamazdı da. Çalışmalarla ilgili hiçbir direktifim veya tavsiyem olmadı. Amacım sadece olay yerini bizzat görmek ve oradakilere yanlarında olduğumuzu hissettirmekti. Cenazelerimizi götürürken onlardan ayrılıp çığ felaketinin yaşandığı yere gelmemize “toplantı için iş makinalarını yanına almış yolları açtırmış” demek yalancılıktır, acı bilmezliktir.

Felaket bölgesine gidip son durum hakkınsa bilgi alıp,oradakilerin yanında olduğumuzu söylemek istedik,ordan cenaze konvoyuna tekrar dönecektim. Çığ felaketinin yaşandığı yere geldiğimde daha 2 dakika dahi geçmeden çığ düştü altında kaldık,sonra kurtarılıp hastaneye götürüldük”

‘ÖZÜR’ ÇAĞRISI

İddiayı dile getiren Habertürk Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir’i hedef alan Gülşen Orhan, “Bülent Aydemir gazeteciyse böyle bir iddia duyduysa keşke biraz daha araştırsaydı gerçeği öğrenirdi. Tabi Bülent Bey bunu duymamışsa kendisi bu senaryoyu üretmişse utanılası haline yalancılığı da eklememiz gerekecektir.” dedi.

Orhan açıklamasının sonunda  “Acılarımızı kullanıp, yalan senaryolarla siyaset üretenler, toplum mühendisliği ile öfke oluşturmaya çalışanlar benden değil tüm Van’dan ve Türkiye’den özür dilemelidir.” çağrısı yaptı.

ÖZÜR DİLEDİ

Bülent Aydemir de bu açıklama üzerine bir kez daha canlı yayına çıkıp “Ben gazeteci adına teyitsiz bilgi verdiğim için Sayın Gülşen Orhan’dan özür diliyorum” dedi. Aydemir “Kimseyi ölümlere neden olmakla suçlamadım. Daha özenli, daha tedbirli davranılabilir miydi. Bunu sormak tüm vatandaşların hakkı” diye de ekledi.