Gülistan Doku’nun ablası ifadeye çağrıldı

Kayıp Gülistan Doku’nun ablası Aygül Doku, öğretim görevlisi Cahide Altunataç’ın derse geç kalan öğrencilerden 5 TL topladığı yönündeki iddiaları kamuoyuyla paylaştığı için ifadeye çağrıldı.

Gülistan Doku’nun ablası ifadeye çağrıldı

Dersim’de 170 gündür kayıp olan Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku’nun ablası Aygül Doku, öğretim görevlisi Cahide Altunataç’ın derse geç kalan öğrencilerden 5 TL topladığı yönündeki iddiaları kamuoyuyla paylaştığı için ifadeye çağrıldı. Tunceli Emniyet Müdürlüğü’ne çağrılan Abla Doku, sosyal medya hesabından, “Kardeşimin kaybolmasında şüpheli durumda olan şahsı değil beni ifadeye çağırıyorlar” dedi.

‘BİRÇOK KANIT VAR’

Abla Doku şunları söyledi: “Hocanın suç işlediği verilen cezayla da kesinleşmiş durumda. Hakkımda suç duyurusunda bulunuyor ve bunun üzerine ifadeye çağrıldım. Benim kardeşim 170 gündür yok. Ortada bir şüpheli var ve emniyetten kendisine bilgi sızdırıldığı belgelerle apaçık ortada ama kimse bir şey yapmıyor. Tutuklama taleplerimiz reddediliyor. Bir kişinin şüpheli olması için daha ne kadar kendisini ifşa etmesi gerekiyor. Tutuklanmasını gerektirecek birçok kanıt var. Bunları avukatımız savcıya iletti ancak bir ilerleme yok.”

KORKUTMAYA ÇALIŞIYORLAR

Abarakov’un üvey babası Engin Yücel, ‘savcının dosyasında olmayan belgeleri ispatlarım, emniyetin ispatlayamadığı şeyleri ben ispatlarım’ dedi. Bütün bunları kamuoyu önünde söyleyen birinin ifadeye çağrılması gerekmez mi? Bu kişileri değil beni ifadeye çağırıyorlar. Abarakov, Gülistan’a ne olduğunu biliyor ama tutuklanmıyor, ifadesi dahi alınmıyor. Söz konusu hocayla ilgili sözünü dile getirdiğim olay yeni değil. Ancak şu an ifadeye çağrılmam aklıma sadece beni korkutmaya çalıştıklarını getiriyor. Fakat ben kardeşimi bulmak için mücadelemi sürdüreceğim. Ölüsüne ya da dirisine mutlaka ama mutlaka ulaşacağım.”