Gülen'in yanında böyle duran isim konuştu: FETÖ'nün bizden temizlendiğini düşünüyorum

Fethullah Gülen'ın yanında el pençe divan durup fotoğraf çektiren AKP'li vekil İsmail Tamer, "FETÖ’nün siyasi ayağı neden olmasın, her ayağı vardır. Bizim içimizde temizlendiğini düşünüyorum" dedi.

Gülen'in yanında böyle duran isim konuştu: FETÖ'nün bizden temizlendiğini düşünüyorum

ABD’nin Pensilvanya eyaletinde Fethullah Gülen ile fotoğraf çektiren AKP’li milletvekillerinden biri olan AKP Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, sözkonusu fotoğrafla ilgili “açıklama” yaptı.

Bu fotoğrafın çekildiği zaman 2012’ydi. Bizi Meclis Amerika’daki Türk günlerine gönderdi. Büyükelçilik bizi karşıladı, otellerimize yerleştirdi, sabah gelen araca bindik, büyükelçilik bize kahvaltı verdi.” diyen Tamer, “İkindi vakti gelince namazı kılmak için 30 kilometre hocanın yeri var dediler, tek otobüs olduğu için alıp götürdüler, ikindi namazını kıldık, oradaki kadınların kafasında da eşarplar namaz sonrası olduğu görülüyor. 15-20 dakika çay içildi, resim dediler, çekildi. Biz bir daha o adamı görmedik. Bu resmin hikayesi bu. Bununla ilgili hiç soruşturma açılmadı. Bu resim ben de bile yoktu” diye konuştu.

“FETÖ’CÜ DİYENLER DESİNLER”

Yerel Deniz Postası isimli sitede yer alan habere göre Tamer, bu fotoğrafların çekilmesinin ve paylaşılmasının kurgu olduğunu öne sürdü ve “Bu kadar milletvekilini bulmak kolay değil, o dönem hükümet yanımızda demeye getirdiler. Bu fotoğraf ile ilgili en rahatı benim. Ben bundan çekindiğimden gelmedim, zaten bunu savunacak bir şey de yapmıyorum, FETÖ’cü diyenler de desinler, konunun altını bir kez daha çiziyim, karikatürümü yapan bir gazeteci de çok güzel yapamamış, saçım yok gibi yapmış. Bundan sonra bu fotoğraf ile ilgili ağzımdan hiçbir beyan çıkmayacak, kim ne düşünürse düşünsün” dedi.

Tamer, ‘FETÖ’nün siyasi ayağı var mı?’ sorusuna ise “FETÖ davaları ile ilgili yaklaşık 3 yılda 30 mahkemelerde görevli olarak gittim. Sıradan bir yargılama olmadı, kimseye göre yargılama yapılmadı. FETÖ’nün siyasi ayağı neden olmasın, her ayağı vardır. Bizim içimizde temizlendiğini düşünüyorum, diğer partileri bilemiyorum, onların da vardır, hatta onlardan başlamak lazım.” diye yanıt verdi.